Osude napada na ekipu BN TV u Milićima

Napad na ekipu BN televizije u Milića je izazvao oštre reakcije novinarskih udruženja, kao i samih novinara. Radi se o primitivnom i politički instruisanom ataku koji mora biti najoštrije sankcionisan, a takva praksa mora prestati, kažu novinari.

Republika Srpska 04.12.2015 | 22:58
Osude napada na ekipu BN TV u Milićima

Još jednom se potvrdilo da novinari, u ovoj zemlji, ne mogu da obavljaju svoj posao, što je poražavajuće za društvo u kojem živimo i demokratiju kojoj svi, navodno, težimo, kažu Klubu novinara Banja Luka.

Novinar Federalne televizije, Mišo Vidović, na svoj način tumači učestale napade na novinare.

Poražavajuće je to što ni institicije Republike Srpske nisu mogle, ili željele, da garantuju bezbjednost ekipi BN televizije.

Tokom javnog skupa SNSD-a u Milićima simpatizeri SNSD-a i direktora kompanije "Boksit", Rajka Dukića, onemogućili su ekipi BN TV snimanje skupa, tako što su našu ekipu verbalno napali, prijeteći da će im fizički onemogućiti snimanje, iako je riječ o javnom skupu čije se snimanje ne može zabraniti.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 2 BN TV

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mila

04.12.2015 16:31

Meni je zao novinara, trrba ih zastititi id ovakvih i slicnih napada, ali vjerujte da ne mozete zastititi novinare, ni gradjane, posebno gradjane Milica, dok ova vlast n Vlada. Njima nije nista sveto. Nazalost tako je.

ODGOVORITE
Name

oks

05.12.2015 08:06

Samim novinarima treba više medjusobne solidarnnosti!

ODGOVORITE
Name

Živko

05.12.2015 10:07

Ovo je divljački akt drskorazbojničkog nasilja prema novinarima koji se ne može ni zamisliti u 21.vijeku! Međutim, na veliku žalost, on se kao što se vidi i čuje dogodio u Milićima! Velika,žalosna i sramna bruka!!

ODGOVORITE
Name

bn

05.12.2015 10:17

Nikoga ne treba napadati ali i novinari ne mogu pljuvati po vlasti i policiji a sada traze pomoc, trazili ste gledajte.

ODGOVORITE
Name

Živko

05.12.2015 10:34

Pridružujem se kritici i mišljenju novinara Kluba Banja Luka povodom drskog napada na novinare u Milićima, kao njihov bivši kolega iz Austrije!

ODGOVORITE