Београд: Вучић и Лавров критикују ОЕБС

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и премијер Србије Александар Вучић критиковали су рад канцеларије ОЕБС за слободу медија рекавши да је она политизована.

Србија 04.12.2015 | 22:57
Београд: Вучић и Лавров критикују ОЕБС

На заједничкој конференцији за новинаре после разговора, Лавров је рекао да би у раду те институције требало успоставити јасне стандарде, али да то неким земљама не одговара зато што им је "удобније да имају аморфне структуре које су подложне манипулацији".

Он је посебно критиковао ОЕБС-ову представницу за слободу медија Дуњу Мијатовић што, како је навео, није реаговала на случај хапшења два турска новинара који су ухапшени само због тога што су објавили информације које су имали и додао да таквих случајева има још.

"Неки новинари су и физички нападани, а да не говорим о случајевима када су руски новинари током ратних дејстава на истоку Украјине убијени. Овај посао у ОЕБС-у је пуно политизован са додворавањем једном броју земаља", рекао је Лавров

Вучић је рекао да је "први велики оркестрирани напад неистинама на владу Србије и од стране Дуње Мијатовић" ; уследио након прошлогодишњих поплава у Србији.

"Ја сам мислио да је истина важна и упињао сам се из петних жила да докажем да писање појединих медија није тачно. А онда сам у међувремену схватио да све то са истином, правдом и чињеницама нема везе", рекао је.

Он је додао да је навикао на ударце, сваки пут кад покуша да води суверену политику земље.

Иначе, питање о канцеларији за медије ОЕБС било је једино дозвољено новинарско питање на конференцији за медије, а поставила га је екипа ТВ Пинк.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДУЛЕ НС

04.12.2015 16:49

ФАЛА БОГУ ИМА ВИСЕ МЕДИСКИ ,НВО ,ФХП ПРЕДСТАВНИКА НЕГО УЦЕСНИКА НА СКУПУ И У СТАМПИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

04.12.2015 17:53

А кад код хапсе новинаре ради папак снимка,то је добро а Лаврове??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако би се зезали

04.12.2015 18:14

Њих својица су у праву.Нарочито Лавров,је ру његовој држави медијска слобода и сигурност новинара загарантована 100 %.Слично је и у Србији.

ОДГОВОРИТЕ