Beograd: Vučić i Lavrov kritikuju OEBS

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i premijer Srbije Aleksandar Vučić kritikovali su rad kancelarije OEBS za slobodu medija rekavši da je ona politizovana.

Srbija 04.12.2015 | 22:57
Beograd: Vučić i Lavrov kritikuju OEBS

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora, Lavrov je rekao da bi u radu te institucije trebalo uspostaviti jasne standarde, ali da to nekim zemljama ne odgovara zato što im je "udobnije da imaju amorfne strukture koje su podložne manipulaciji".

On je posebno kritikovao OEBS-ovu predstavnicu za slobodu medija Dunju Mijatović što, kako je naveo, nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali i dodao da takvih slučajeva ima još.

"Neki novinari su i fizički napadani, a da ne govorim o slučajevima kada su ruski novinari tokom ratnih dejstava na istoku Ukrajine ubijeni. Ovaj posao u OEBS-u je puno politizovan sa dodvoravanjem jednom broju zemalja", rekao je Lavrov

Vučić je rekao da je "prvi veliki orkestrirani napad neistinama na vladu Srbije i od strane Dunje Mijatović" ; usledio nakon prošlogodišnjih poplava u Srbiji.

"Ja sam mislio da je istina važna i upinjao sam se iz petnih žila da dokažem da pisanje pojedinih medija nije tačno. A onda sam u međuvremenu shvatio da sve to sa istinom, pravdom i činjenicama nema veze", rekao je.

On je dodao da je navikao na udarce, svaki put kad pokuša da vodi suverenu politiku zemlje.

Inače, pitanje o kancelariji za medije OEBS bilo je jedino dozvoljeno novinarsko pitanje na konferenciji za medije, a postavila ga je ekipa TV Pink.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DULE NS

04.12.2015 16:49

FALA BOGU IMA VISE MEDISKI ,NVO ,FHP PREDSTAVNIKA NEGO UCESNIKA NA SKUPU I U STAMPI.

ODGOVORITE
Name

eh

04.12.2015 17:53

A kad kod hapse novinare radi papak snimka,to je dobro a Lavrove??

ODGOVORITE
Name

ako bi se zezali

04.12.2015 18:14

Njih svojica su u pravu.Naročito Lavrov,je ru njegovoj državi medijska sloboda i sigurnost novinara zagarantovana 100 %.Slično je i u Srbiji.

ODGOVORITE