Енрике: Трио Меси, Суарез и Нејмар – најбољи у историји!

Тренер Луис Енрике нападачки трио "МСН" прво назвао најбољим у историји Барселоне, а потом и света.

Фудбал 06.12.2015 | 23:20
Енрике: Трио Меси, Суарез и Нејмар – најбољи у историји!

Нестварних 125 голова у једној години која још није завршена.

То је скор који нема Барселона већ само њихова три нападача. Лионел Меси, Луис Суарез и Нејмар, или како то краће кажемо "МСН", постигли су невероватних 125 голова у 2015. години, а питање је колико би их било да један од њих скоро два месеца није играо због повреде.

Лионел Меси у овој години има 44 гола и 21 асистенцију, Нејмар 41 гол и 12 асистенција, док Луис Суарез има 40 голова и 22 асистенције.

Управо је уравнотеженост у бројкама оно што овај трио разликује од неких претходних, па су тако они оборили и рекорд који су до тада држали Кристијано Роналдо, Гонзало Игуаин и Карим Бензема (118), и незадрживо срљају ка постављању и веће границе.

Уочи дуела са Валенсијом на "Местаљи" новинаре је занимало шта о овом феномену мисли њихов тренер Луис Енрике, односно да ли је онда трио Меси – Нејмар – Суарез најбољи у историји фудбала?

"У историји Барселоне мислим да јесу", почео је Луис Енрике, а онда додатно промислио.

Помислили су новинари да су му у том тренутку кроз главу пролазили Роналдињо - Ето - Меси, Анри - Ето - Меси (+Педро), Ривалдо - Клајверт - Фиго... И други. Али је он размишљао у другом правцу.

"Чак бих се усудио да кажем да су најбољи и у историји фудбала јер се никада није десило да се у једном тренутку нађу три оваква играча, на оваквом нивоу, који притом постижу толико много голова и да се невероватно разумеју и подржавају на терену."

"Не знам све о историји фудбала, али да, рекао бих да су они најбољи икада."

Причао је још Енрике и о Валенсији који веома поштује и сматра за једног од најтежих ривала посебно када се ради о гостовањима, да сваки добар низ има свој крај као и о томе да уважава новог тренера Гарија Невила, али је све стало на излагању о Барселониној ударној игли.

А шта о "МСН" кажу они?

Луис Суарез сматра да је успех у томе што нико не сматра да је бољи од оног другог и да не гледају на себе као звезде, док Нејмар сматра да је у питању пријатељство и скромност, не доминира ничији его. Коментар Лионела Месија није познат.

О успеху говори и то да су двојица од тројице кандидовани и за "златну лопту", а позив на свечану церемонију није добио само Луис Суарез, па ће Лионелу Месију и Нејмару друштво правити Кристијано Роналдо.

Озбиљну претњу када је у питању рекорд по броју голова у једној сезони представља трио Бајерна Роберт Левандовски, Томас Милер и Даглас Коста (41 гол), што је више него што "МСН" има у овом тренутку (39). Трио Реала је далеко од њих, па тако Роналдо, Бејл и Бензема имају "скромних" 16 голова на свом конту.

Шта ви мислите, да ли је Луис Енрике у праву када каже да је трио Меси - Суарез - Нејмар најбољи у историји фудбала?

Коментари / 0

Оставите коментар