Enrike: Trio Mesi, Suarez i Nejmar – najbolji u istoriji!

Trener Luis Enrike napadački trio "MSN" prvo nazvao najboljim u istoriji Barselone, a potom i sveta.

Fudbal 06.12.2015 | 23:20
Enrike: Trio Mesi, Suarez i Nejmar – najbolji u istoriji!

Nestvarnih 125 golova u jednoj godini koja još nije završena.

To je skor koji nema Barselona već samo njihova tri napadača. Lionel Mesi, Luis Suarez i Nejmar, ili kako to kraće kažemo "MSN", postigli su neverovatnih 125 golova u 2015. godini, a pitanje je koliko bi ih bilo da jedan od njih skoro dva meseca nije igrao zbog povrede.

Lionel Mesi u ovoj godini ima 44 gola i 21 asistenciju, Nejmar 41 gol i 12 asistencija, dok Luis Suarez ima 40 golova i 22 asistencije.

Upravo je uravnoteženost u brojkama ono što ovaj trio razlikuje od nekih prethodnih, pa su tako oni oborili i rekord koji su do tada držali Kristijano Ronaldo, Gonzalo Iguain i Karim Benzema (118), i nezadrživo srljaju ka postavljanju i veće granice.

Uoči duela sa Valensijom na "Mestalji" novinare je zanimalo šta o ovom fenomenu misli njihov trener Luis Enrike, odnosno da li je onda trio Mesi – Nejmar – Suarez najbolji u istoriji fudbala?

"U istoriji Barselone mislim da jesu", počeo je Luis Enrike, a onda dodatno promislio.

Pomislili su novinari da su mu u tom trenutku kroz glavu prolazili Ronaldinjo - Eto - Mesi, Anri - Eto - Mesi (+Pedro), Rivaldo - Klajvert - Figo... I drugi. Ali je on razmišljao u drugom pravcu.

"Čak bih se usudio da kažem da su najbolji i u istoriji fudbala jer se nikada nije desilo da se u jednom trenutku nađu tri ovakva igrača, na ovakvom nivou, koji pritom postižu toliko mnogo golova i da se neverovatno razumeju i podržavaju na terenu."

"Ne znam sve o istoriji fudbala, ali da, rekao bih da su oni najbolji ikada."

Pričao je još Enrike i o Valensiji koji veoma poštuje i smatra za jednog od najtežih rivala posebno kada se radi o gostovanjima, da svaki dobar niz ima svoj kraj kao i o tome da uvažava novog trenera Garija Nevila, ali je sve stalo na izlaganju o Barseloninoj udarnoj igli.

A šta o "MSN" kažu oni?

Luis Suarez smatra da je uspeh u tome što niko ne smatra da je bolji od onog drugog i da ne gledaju na sebe kao zvezde, dok Nejmar smatra da je u pitanju prijateljstvo i skromnost, ne dominira ničiji ego. Komentar Lionela Mesija nije poznat.

O uspehu govori i to da su dvojica od trojice kandidovani i za "zlatnu loptu", a poziv na svečanu ceremoniju nije dobio samo Luis Suarez, pa će Lionelu Mesiju i Nejmaru društvo praviti Kristijano Ronaldo.

Ozbiljnu pretnju kada je u pitanju rekord po broju golova u jednoj sezoni predstavlja trio Bajerna Robert Levandovski, Tomas Miler i Daglas Kosta (41 gol), što je više nego što "MSN" ima u ovom trenutku (39). Trio Reala je daleko od njih, pa tako Ronaldo, Bejl i Benzema imaju "skromnih" 16 golova na svom kontu.

Šta vi mislite, da li je Luis Enrike u pravu kada kaže da je trio Mesi - Suarez - Nejmar najbolji u istoriji fudbala?

Komentari / 0

Ostavite komentar