Јунајтед без капитена у мечу сезоне!

Менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал саопштио је лоше вести за њега, екипу и навијаче.

Фудбал 04.12.2015 | 18:40
Јунајтед без капитена у мечу сезоне!

Фудбалери Манчестер јунајтеда покушаће у суботу да забележе победу у Премијер лиги, где су помало "штуцали" у последње време и сачувају снаге за наредну недељу, када играју – за сада – меч сезоне!

У оба сусрета, и против Вест Хема на "Олд Трафорду" и против Волфсбурга у Немачкој, мораће да наступе без капитена Вејна Рунија.

За чету уздрманог Луја ван Гала, којем се спрема замена у виду Карла Анћелотија, нарочито битан биће меч на "Фолксваген арени", где Јунајтед мора да победи "вукове" како не би испао већ у првој фази Лиге шампиона.

У случају ремија или пораза Ван Галовог тима, ПСВ Ајндховен ће победом код куће над ЦСКА из Москве обезбедити пласман даље, уз Волфсбург, и нанети велики ударац и Ван Галу, и Јунајтеду као клубу.

Ситуација на табели је: Волфсбург 9, Манчестер јунајтед 8, ПСВ Ајндховен 7, ЦСКА Москва 4.

"Рунијева повреда је знатно тежа него што смо очекивали, па не може да игра. Повреда је незгодна, постепено се погоршавала временом. Мораће да одмори и онда кроз тренинг ојача зглоб. Не знам колико ће тачно паузирати, али наредне две утакмице неће играти", рекао је ван Гал за клупски сајт.

Руни је повреду задобио прошлог викенда на утакмици са Лестером, а против Вест Хема је требало да одигра свој 500. меч за Манчестер јунајтед.

Ван Гал је још јуче потврдио да ће дефанзивац Маркус Рохо због повреде рамена паузирати најмање месец дана.

Осим испадања из Лига купа, после продужетака у дуелу са друголигашем Мидлсброом, Јунајтед нема пораз од 4. октобра и суноврата на "Емирејтсу" у дербију са Арсеналом (3:0), међутим у шест наредних кола Премијер лиге, Ван Галов састав забележио је три победе и три ремија, па се налази на трећем месту на табели (28), иза Манчестер ситија (29) и Лестера (29).

Иза су Арсенал (27), Тотенхем (25) и Ливерпул (23).

Коментари / 0

Оставите коментар