Junajted bez kapitena u meču sezone!

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal saopštio je loše vesti za njega, ekipu i navijače.

Fudbal 04.12.2015 | 18:40
Junajted bez kapitena u meču sezone!

Fudbaleri Mančester junajteda pokušaće u subotu da zabeleže pobedu u Premijer ligi, gde su pomalo "štucali" u poslednje vreme i sačuvaju snage za narednu nedelju, kada igraju – za sada – meč sezone!

U oba susreta, i protiv Vest Hema na "Old Trafordu" i protiv Volfsburga u Nemačkoj, moraće da nastupe bez kapitena Vejna Runija.

Za četu uzdrmanog Luja van Gala, kojem se sprema zamena u vidu Karla Anćelotija, naročito bitan biće meč na "Folksvagen areni", gde Junajted mora da pobedi "vukove" kako ne bi ispao već u prvoj fazi Lige šampiona.

U slučaju remija ili poraza Van Galovog tima, PSV Ajndhoven će pobedom kod kuće nad CSKA iz Moskve obezbediti plasman dalje, uz Volfsburg, i naneti veliki udarac i Van Galu, i Junajtedu kao klubu.

Situacija na tabeli je: Volfsburg 9, Mančester junajted 8, PSV Ajndhoven 7, CSKA Moskva 4.

"Runijeva povreda je znatno teža nego što smo očekivali, pa ne može da igra. Povreda je nezgodna, postepeno se pogoršavala vremenom. Moraće da odmori i onda kroz trening ojača zglob. Ne znam koliko će tačno pauzirati, ali naredne dve utakmice neće igrati", rekao je van Gal za klupski sajt.

Runi je povredu zadobio prošlog vikenda na utakmici sa Lesterom, a protiv Vest Hema je trebalo da odigra svoj 500. meč za Mančester junajted.

Van Gal je još juče potvrdio da će defanzivac Markus Roho zbog povrede ramena pauzirati najmanje mesec dana.

Osim ispadanja iz Liga kupa, posle produžetaka u duelu sa drugoligašem Midlsbroom, Junajted nema poraz od 4. oktobra i sunovrata na "Emirejtsu" u derbiju sa Arsenalom (3:0), međutim u šest narednih kola Premijer lige, Van Galov sastav zabeležio je tri pobede i tri remija, pa se nalazi na trećem mestu na tabeli (28), iza Mančester sitija (29) i Lestera (29).

Iza su Arsenal (27), Totenhem (25) i Liverpul (23).

Komentari / 0

Ostavite komentar