Реал Мадрид избачен из Купа Краља!!!

Реал Мадрид је дефинитивно избачен из шпанског Купа Краља због огромног пропуста у дуелу са Кадисом.

Фудбал 04.12.2015 | 17:20
Реал Мадрид избачен из Купа Краља!!!

Наиме, тренер Рафа Бенитес уврстио је у тим Руса Дениса Черишева, који није одслужио суспензију од једног меча ’зарађену’ док је прошле сезоне био на позајмици у Виљареалу.

У дресу ’Жуте подморнице’ Черишев је добио три жута картона, што је услов за меч суспензије.

Међутим, Рус је почео меч Реала и Кадиса, постигао је и водећи гол у трећем минуту, а замењен је почетком другог полувремена, после само 45 секунди.

Председник Флорентино Перес рекао је да Реал не може да буде избачен јер није обавештен о суспензији, али ипак су испоштована правила.

Председник Такмичарске комисије Фудбалског савеза Шпаније Франциско Рубио усвојио је легитимну жалбу Кадиза на огроман пропуст администрације Реала и у петак поподне искључио Роналда и саиграче из даљег такмичења.

Реал је у одбрани користио два аргумента. Први - да играчу прошле сезоне није званично саопштено да због три жута картона неће смети да игра наредни Куп меч и други, да се жути картони "бришу" после три рунде Купа. Мадриђани, као и сви клубови Примере, укључују се тек од четвртог кола и зато је и очекивано да им је одбрана лако "пала".

Реал и даље има могућност да се жали - фудбалском савезу и државним органима, а председник клуба Флорентино Перез најавио је да ће на Сантјаго Бернабеуу исцрпети све опције пре него што признају пораз.

Међутим, утисак је да су ову битку увелико изгубили, а њиховој бламажи подсмева се цео свет. Наравно, најслађе се смеју у Барселони.

Коментари / 0

Оставите коментар