Real Madrid izbačen iz Kupa Kralja!!!

Real Madrid je definitivno izbačen iz španskog Kupa Kralja zbog ogromnog propusta u duelu sa Kadisom.

Fudbal 04.12.2015 | 17:20
Real Madrid izbačen iz Kupa Kralja!!!

Naime, trener Rafa Benites uvrstio je u tim Rusa Denisa Čeriševa, koji nije odslužio suspenziju od jednog meča ’zarađenu’ dok je prošle sezone bio na pozajmici u Viljarealu.

U dresu ’Žute podmornice’ Čerišev je dobio tri žuta kartona, što je uslov za meč suspenzije.

Međutim, Rus je počeo meč Reala i Kadisa, postigao je i vodeći gol u trećem minutu, a zamenjen je početkom drugog poluvremena, posle samo 45 sekundi.

Predsednik Florentino Peres rekao je da Real ne može da bude izbačen jer nije obavešten o suspenziji, ali ipak su ispoštovana pravila.

Predsednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Španije Francisko Rubio usvojio je legitimnu žalbu Kadiza na ogroman propust administracije Reala i u petak popodne isključio Ronalda i saigrače iz daljeg takmičenja.

Real je u odbrani koristio dva argumenta. Prvi - da igraču prošle sezone nije zvanično saopšteno da zbog tri žuta kartona neće smeti da igra naredni Kup meč i drugi, da se žuti kartoni "brišu" posle tri runde Kupa. Madriđani, kao i svi klubovi Primere, uključuju se tek od četvrtog kola i zato je i očekivano da im je odbrana lako "pala".

Real i dalje ima mogućnost da se žali - fudbalskom savezu i državnim organima, a predsednik kluba Florentino Perez najavio je da će na Santjago Bernabeuu iscrpeti sve opcije pre nego što priznaju poraz.

Međutim, utisak je da su ovu bitku uveliko izgubili, a njihovoj blamaži podsmeva se ceo svet. Naravno, najslađe se smeju u Barseloni.

Komentari / 0

Ostavite komentar