Џамар Вилсон: Бићу бољи, обећавам!

Плејмејкер Партизана Џамар Вилсон самокритичан. Обећава да ће бити бољи. Пред меч са Олимпијом у АБА лиги, тренер Петар Божић о повредама играча - Цветковић под великим знаком питања.

Кошарка 05.12.2015 | 16:20
Џамар Вилсон: Бићу бољи, обећавам!

Амерички плејмејкер Џамар Вилсон дошао је недавно у Партизан уз очекивања стручног штаба, саиграча и навијача да ће направити разлику. Али, Вилсон до сада није показао много, тачније ништа, а у мечу против Цедевите, у којем су црно-бели били надмак изненађења, био је најгори на терену.

Свестан је Американац да није испунио очекивања, штавише врло је самокритичан и каже да су му ово можда и најлошије партије у каријери.

"Да будем искрен, немам изговор за то како сам играо до сада. Захвалан сам тренеру на стрпљењу, али преузимам пуну одговорност за своје игре. Знам за шта сам способан. Моја породица је сада овде и знам да ћу бити бољи. Верујем да је то нешто са чиме се сваки играч суочи у некој фази каријере, али је поента колико брзо може да изађе из те фазе. Захвалан сам тренеру на поверењу и свестан сам колико могу, тако да сам убеђен да ћу играти много боље", рекао је Вилсон на конференцији за новинаре пред утакмицу 13. кола АБА лиге против Олимоије, у суботу у хали "Пионир" (почетак 19 часова).

Меч против Олимпије је био у фокусу конференције за новинаре, али су неке "споредне" ствари много битније по Партизан у овом тренутку. Пре свега, здравствено стање појединих кошаркаша - Михајла Андрића, Александра Цветковића и Еде Мурића.

Андрић се пре готово месец дана повредио на утакмици против Будућности, а када ће поново заиграти тренер Божић није знао да каже.

"Још чекам мишљење конзилијума и после тога ћу моћи да кажем нешто конкретно и званично. Утисак је да није тако лако као што се чинило пре десетак дана", рекао је тренер Петар Божић.

Када је реч о Еди Мурићу, тренер црно-белих је навео да се он постепено враћа, да је почео да тренира са екипом, али да ће утакмицу са Олимпијом сигурно прескочити.

На питање новинара каква је ситуација са Александром Цветковићем, Божић је рекао да је под великим знаком питања за меч са Олимпијом.

"Радио је елементарне ствари ван екипе, још није радио са тимом, тако да је под великим знаком питања за ову утакмицу", рекао је Божић.

Што се тиче утакмице, Божић улогу фаворита препушта Олимпији, али...

"Волео бих да у прелепој атмосфери коју ће направити наши навијачи одиграмо добру утакмицу и пробамо да направимо изненађење, с обзиром на то да је Олимпија можда и фаворит уколико се гледају резултати и тренутна позиција на табели", рекао је Божић.

Додао је да словеначка екипа у Београд долази са много самопуздања, јер је готово обезбедила пласман у другу фазу Еврокупа, али је и истакао да је било доста добрих момената у игри његове екипе у претходном мечу против Цедевите.

Црно-бели заузимају 11. место са четири победе и осам пораза, док је Олимпија осма са скором 5/7.

Ова утакмица има и хуманутарни карактер. Наиме, Партизан је изашао у сусрет пријатељима др Милоша Николића који прикупљају новац за неопходну трансплатацију срца овог младог човека и великог заљубљеника у кошарку. На шест улаза у халу Пионир ће бити постављене кутије за прикупљање прилога а током меча ће бити промовисан и смс број 8174 путем којег се слањем једне поруке може донирати 100 динара.

Коментари / 0

Оставите коментар