Džamar Vilson: Biću bolji, obećavam!

Plejmejker Partizana Džamar Vilson samokritičan. Obećava da će biti bolji. Pred meč sa Olimpijom u ABA ligi, trener Petar Božić o povredama igrača - Cvetković pod velikim znakom pitanja.

Košarka 05.12.2015 | 16:20
Džamar Vilson: Biću bolji, obećavam!

Američki plejmejker Džamar Vilson došao je nedavno u Partizan uz očekivanja stručnog štaba, saigrača i navijača da će napraviti razliku. Ali, Vilson do sada nije pokazao mnogo, tačnije ništa, a u meču protiv Cedevite, u kojem su crno-beli bili nadmak iznenađenja, bio je najgori na terenu.

Svestan je Amerikanac da nije ispunio očekivanja, štaviše vrlo je samokritičan i kaže da su mu ovo možda i najlošije partije u karijeri.

"Da budem iskren, nemam izgovor za to kako sam igrao do sada. Zahvalan sam treneru na strpljenju, ali preuzimam punu odgovornost za svoje igre. Znam za šta sam sposoban. Moja porodica je sada ovde i znam da ću biti bolji. Verujem da je to nešto sa čime se svaki igrač suoči u nekoj fazi karijere, ali je poenta koliko brzo može da izađe iz te faze. Zahvalan sam treneru na poverenju i svestan sam koliko mogu, tako da sam ubeđen da ću igrati mnogo bolje", rekao je Vilson na konferenciji za novinare pred utakmicu 13. kola ABA lige protiv Olimoije, u subotu u hali "Pionir" (početak 19 časova).

Meč protiv Olimpije je bio u fokusu konferencije za novinare, ali su neke "sporedne" stvari mnogo bitnije po Partizan u ovom trenutku. Pre svega, zdravstveno stanje pojedinih košarkaša - Mihajla Andrića, Aleksandra Cvetkovića i Ede Murića.

Andrić se pre gotovo mesec dana povredio na utakmici protiv Budućnosti, a kada će ponovo zaigrati trener Božić nije znao da kaže.

"Još čekam mišljenje konzilijuma i posle toga ću moći da kažem nešto konkretno i zvanično. Utisak je da nije tako lako kao što se činilo pre desetak dana", rekao je trener Petar Božić.

Kada je reč o Edi Muriću, trener crno-belih je naveo da se on postepeno vraća, da je počeo da trenira sa ekipom, ali da će utakmicu sa Olimpijom sigurno preskočiti.

Na pitanje novinara kakva je situacija sa Aleksandrom Cvetkovićem, Božić je rekao da je pod velikim znakom pitanja za meč sa Olimpijom.

"Radio je elementarne stvari van ekipe, još nije radio sa timom, tako da je pod velikim znakom pitanja za ovu utakmicu", rekao je Božić.

Što se tiče utakmice, Božić ulogu favorita prepušta Olimpiji, ali...

"Voleo bih da u prelepoj atmosferi koju će napraviti naši navijači odigramo dobru utakmicu i probamo da napravimo iznenađenje, s obzirom na to da je Olimpija možda i favorit ukoliko se gledaju rezultati i trenutna pozicija na tabeli", rekao je Božić.

Dodao je da slovenačka ekipa u Beograd dolazi sa mnogo samopuzdanja, jer je gotovo obezbedila plasman u drugu fazu Evrokupa, ali je i istakao da je bilo dosta dobrih momenata u igri njegove ekipe u prethodnom meču protiv Cedevite.

Crno-beli zauzimaju 11. mesto sa četiri pobede i osam poraza, dok je Olimpija osma sa skorom 5/7.

Ova utakmica ima i humanutarni karakter. Naime, Partizan je izašao u susret prijateljima dr Miloša Nikolića koji prikupljaju novac za neophodnu transplataciju srca ovog mladog čoveka i velikog zaljubljenika u košarku. Na šest ulaza u halu Pionir će biti postavljene kutije za prikupljanje priloga a tokom meča će biti promovisan i sms broj 8174 putem kojeg se slanjem jedne poruke može donirati 100 dinara.

Komentari / 0

Ostavite komentar