Рукомет (СП): Српкиње спремне! За шта?! Видјећемо...

"Колики су наши реални домети знаћемо после неколико утакмица. Оно што је извесно је да смо добро радиле, верујемо, максимално смо посвећене, а добро се увек добрим враћа", каже Катарина Крпеж уочи старта сампионата света у Данској.

Остали спортови 04.12.2015 | 17:00
Рукомет (СП): Српкиње спремне! За шта?! Видјећемо...

Рукометашице Србије сутра ће са још 23 репрезентације започети наступ на Светском шампионату у Данској.

Екипа селектора Саше Бошковића, која брани сребро са претходног СП, у Данску је отпутовала без четири најбоље играчице, са екипом која је доживела велике промене у односу на првенство од пре две године, које је одржано у Србији.

У међувремену на Европском првенству прошле године Србија је доживела прави дебакл па је после сва три пораза у групи окончала учешће на последњем месту.

Српски тим спреман је за наступ на планетарној смотри, који ће одлучити и о директном учеснику Олимпијских игара у Рио де Жанеиру следеће године. Победник првенства ће обезбедити аутоматски наступ на ОИ, док ће шест екипа које буду пласиране иза шампиона обезбедити наступ на квалификационим турнирима за Бразил.

У тиму Србије нема еуфорије, али ни претераног размишљања о томе "шта би било кад би било"... Циљ је пружити максимум.

"Колики су наши реални домети видећемо брзо, након што одиграмо неколико утакмица. Оно што је извесно је да смо добро радиле, максимално се посветиле припремама, гледале до детаља на све и мислим да можемо да направимо добар резултат. Најважније је да верујемо, да смо максимално посвећене, а добро се увек добрим враћа", поручила је за "Спортски журнал" из Данске Катарина Крпеж.

Србија ће играти у групи А, у Хернингу, са селекцијама Мађарске, Јапана, Туниса, домаћина Данске и Црне Горе, која ће бити први ривал на шампионату.

"Реч је о екипи са великим искуством, која већ дуго игра заједно и ниједном противнику неће бити лако против њих. Црногорке имају одличан састав, сјајне играчице и опасне су са свих страна. Поред одличног напада имају и гранитну одбрану. Међутим, нема тајни међу нама, добро их познајемо и мислим да ће то бити одличан меч", поручила је десно крило српске репрезентације.

И Црногорке веома респектују Србију и позивају на опрез упркос томе што први ривал неће играти у најјачем саставу. Тврде да јесу фаворити, али ће упркос томе играти најбоље, јер је на почетку такмичења лако упасти у замку.

"Делује да су Српкиње јако ослабљене, али мислим да ће у овом саставу бити тешке супарнице. Биће много растерећеније и имаће велику жељу да играју против Црне Горе. Знамо колики им је мотив против нас, да ће дати све што имају. Младе јесу, али не значи да због неиграња Цвијићеве, Лекићеве Дамњановићеве и осталих неће показати све што знају", истакла је Сузана Лазовић, репрезентативка Црне Горе, која има проблема са повређеним играчицама (Анђела Булатовић, Сара Вукчевић, Ђурђина Маловић и Радмила Петровић).

Шампионат у Данској траје до 20. децембра, а по четири најбоља тима пласираће се у осмину финала.

Србија после Црне Горе, у недељу игра са Мађарском, а након дана одмора, у уторак се састаје са домаћином Данском. У среду, 9. децембра, очекује их дуел са Јапаном, па два дана касније и последњи меч у групи против Туниса.

Коментари / 0

Оставите коментар