Rukomet (SP): Srpkinje spremne! Za šta?! Vidjećemo...

"Koliki su naši realni dometi znaćemo posle nekoliko utakmica. Ono što je izvesno je da smo dobro radile, verujemo, maksimalno smo posvećene, a dobro se uvek dobrim vraća", kaže Katarina Krpež uoči starta sampionata sveta u Danskoj.

Ostali sportovi 04.12.2015 | 17:00
Rukomet (SP): Srpkinje spremne! Za šta?! Vidjećemo...

Rukometašice Srbije sutra će sa još 23 reprezentacije započeti nastup na Svetskom šampionatu u Danskoj.

Ekipa selektora Saše Boškovića, koja brani srebro sa prethodnog SP, u Dansku je otputovala bez četiri najbolje igračice, sa ekipom koja je doživela velike promene u odnosu na prvenstvo od pre dve godine, koje je održano u Srbiji.

U međuvremenu na Evropskom prvenstvu prošle godine Srbija je doživela pravi debakl pa je posle sva tri poraza u grupi okončala učešće na poslednjem mestu.

Srpski tim spreman je za nastup na planetarnoj smotri, koji će odlučiti i o direktnom učesniku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru sledeće godine. Pobednik prvenstva će obezbediti automatski nastup na OI, dok će šest ekipa koje budu plasirane iza šampiona obezbediti nastup na kvalifikacionim turnirima za Brazil.

U timu Srbije nema euforije, ali ni preteranog razmišljanja o tome "šta bi bilo kad bi bilo"... Cilj je pružiti maksimum.

"Koliki su naši realni dometi videćemo brzo, nakon što odigramo nekoliko utakmica. Ono što je izvesno je da smo dobro radile, maksimalno se posvetile pripremama, gledale do detalja na sve i mislim da možemo da napravimo dobar rezultat. Najvažnije je da verujemo, da smo maksimalno posvećene, a dobro se uvek dobrim vraća", poručila je za "Sportski žurnal" iz Danske Katarina Krpež.

Srbija će igrati u grupi A, u Herningu, sa selekcijama Mađarske, Japana, Tunisa, domaćina Danske i Crne Gore, koja će biti prvi rival na šampionatu.

"Reč je o ekipi sa velikim iskustvom, koja već dugo igra zajedno i nijednom protivniku neće biti lako protiv njih. Crnogorke imaju odličan sastav, sjajne igračice i opasne su sa svih strana. Pored odličnog napada imaju i granitnu odbranu. Međutim, nema tajni među nama, dobro ih poznajemo i mislim da će to biti odličan meč", poručila je desno krilo srpske reprezentacije.

I Crnogorke veoma respektuju Srbiju i pozivaju na oprez uprkos tome što prvi rival neće igrati u najjačem sastavu. Tvrde da jesu favoriti, ali će uprkos tome igrati najbolje, jer je na početku takmičenja lako upasti u zamku.

"Deluje da su Srpkinje jako oslabljene, ali mislim da će u ovom sastavu biti teške suparnice. Biće mnogo rasterećenije i imaće veliku želju da igraju protiv Crne Gore. Znamo koliki im je motiv protiv nas, da će dati sve što imaju. Mlade jesu, ali ne znači da zbog neigranja Cvijićeve, Lekićeve Damnjanovićeve i ostalih neće pokazati sve što znaju", istakla je Suzana Lazović, reprezentativka Crne Gore, koja ima problema sa povređenim igračicama (Anđela Bulatović, Sara Vukčević, Đurđina Malović i Radmila Petrović).

Šampionat u Danskoj traje do 20. decembra, a po četiri najbolja tima plasiraće se u osminu finala.

Srbija posle Crne Gore, u nedelju igra sa Mađarskom, a nakon dana odmora, u utorak se sastaje sa domaćinom Danskom. U sredu, 9. decembra, očekuje ih duel sa Japanom, pa dva dana kasnije i poslednji meč u grupi protiv Tunisa.

Komentari / 0

Ostavite komentar