Виландер: За Новака је почетак године све!

Матс Виландер, седмоструки Грен слем шампион, сматра да ће почетак 2016. бити изузетно важан за Новака Ђоковића.

Тенис 06.12.2015 | 17:00
Виландер: За Новака је почетак године све!

Он је истакао да ће српски тенисер, уколико освоји Аустралијан опен, имати поново одличну шансу за освајање сва четири Грен слема у једној години.

„Мислим да ће бити веома важно за Новака да освоји Аустралијан опен. Ако освоји то онда има још једну озбиљну шансу да освоји сва четири Грен слема. У супротном, питање је шта ће бити са његовом мотивацијом јер је он изузетно мотивисан током целе године, а то је тешко одржати. За њега је почетак године све“, рекао је Виландер.

Он се такође осврнуо и на сезону коју је имао Рафаел Надал, рекавши да је Шпанац успео да се врати, али да још није успео да дође до Новаковог нивоа.

„Рафа је налетео на Новака Ђоковића на Ролан Гаросу. Да је њега избегао у четвртфиналу можда би у финалу имао шансу за титулу. Није имао сјајну годину, али мислим да је повратио поштовање у свлачионици. Неће више губити много мечева од играча који су лошије рангирани од њега“, сматра Виландер и додаје да ће шпанском тенисеру бити тешко у будућности против Ђоковића:

„Да ли ће поново победити Новака Ђоковића? То је велико питање, јер против њега има највише проблема. Питање је да ли може да освоји Грен слем и да на том путу победи Новака Ђоковића? Мислим да одговор нећемо добити док то заиста и не уради“, каже Виландер.

Коментари / 0

Оставите коментар