Vilander: Za Novaka je početak godine sve!

Mats Vilander, sedmostruki Gren slem šampion, smatra da će početak 2016. biti izuzetno važan za Novaka Đokovića.

Tenis 06.12.2015 | 17:00
Vilander: Za Novaka je početak godine sve!

On je istakao da će srpski teniser, ukoliko osvoji Australijan open, imati ponovo odličnu šansu za osvajanje sva četiri Gren slema u jednoj godini.

„Mislim da će biti veoma važno za Novaka da osvoji Australijan open. Ako osvoji to onda ima još jednu ozbiljnu šansu da osvoji sva četiri Gren slema. U suprotnom, pitanje je šta će biti sa njegovom motivacijom jer je on izuzetno motivisan tokom cele godine, a to je teško održati. Za njega je početak godine sve“, rekao je Vilander.

On se takođe osvrnuo i na sezonu koju je imao Rafael Nadal, rekavši da je Španac uspeo da se vrati, ali da još nije uspeo da dođe do Novakovog nivoa.

„Rafa je naleteo na Novaka Đokovića na Rolan Garosu. Da je njega izbegao u četvrtfinalu možda bi u finalu imao šansu za titulu. Nije imao sjajnu godinu, ali mislim da je povratio poštovanje u svlačionici. Neće više gubiti mnogo mečeva od igrača koji su lošije rangirani od njega“, smatra Vilander i dodaje da će španskom teniseru biti teško u budućnosti protiv Đokovića:

„Da li će ponovo pobediti Novaka Đokovića? To je veliko pitanje, jer protiv njega ima najviše problema. Pitanje je da li može da osvoji Gren slem i da na tom putu pobedi Novaka Đokovića? Mislim da odgovor nećemo dobiti dok to zaista i ne uradi“, kaže Vilander.

Komentari / 0

Ostavite komentar