Елегантни шампион Душан Борковић!

Најбољем српском аутомобилисти и новом шампиону Европе на кружним стазама Душану Борковићу у Паризу је у четвртак увече уручен пехар Светске аутомобилске федерације за победу у Европском купу туринг аутомобила.

Остали спортови 05.12.2015 | 13:00
Елегантни шампион Душан Борковић!

Српски ас примио је и награду Еуроспорта као најбољи возач у својој Сингл мејкс трофеј класи и тако и званично ушао у историју европског аутомобилизма, као први возач из Југоисточне Европе који је освојио титуле првака на брдским и кружним стазама.

Борковић је фантастичну ФИА ЕТЦЦ сезону у којој је од самог старта држао челну позицију, завршио са 110 бодова, док је Чеха Петра Фулина оставио иза себе са три бода заостатка. Онако како је започео сезону на Хунгарорингу лидерском позицијом на табели, тако је текла све до краја прве трке на Сицилији, где је имао инцидент због ког је сав труд могао да оде у пропаст.

Захваљујући Б3 рацинг тиму из Мађарске све се завршило на најбољи могући начин.

Двоструки европски шампион је у свом обраћању присутнима истакао колико му је ова сезона била значајна И лично врло емотивна.

"Ово је само круна успешног рада, како мог, тако и читавог тима. Захвалан сам својим спонзорима, породици, пријатељима, али пре свега навијачима и медијима чија ми огромна подршка много значи. Током доделе награде, размишљао сам о наредној сезони, јер је главни циљ повратак у један од светских шампионата. Зацртао сам да у 2016. години будем барем међу права три возача у неком светском шампионату, сто би ме довело корак ближе светској титули о којој сањам. Ово признање ФИА је само додатни подстрек на том путу ка светској титули", рекао је Борковић.

Српском асу у Паризу честитале су и многобројне колеге које су присуствовале церемонији, међу којима су и Себастијан Леб, Норберт Михилис, Иван Милер, Габријеле Тарквини, Тијаго Монтеиро...

Коментари / 0

Оставите коментар