Човјек три дана везан лежао поред пута?

Александар Јовичић (42) из Зворника, чији је нестанак пријављен 30. новембра ове године, пронађен је прексиноћ завезаних руку у мјесту Кушлот у близини Дрињаче код Зворника. Затечен је само у доњем вешу и полицији је рекао да је био жртва разбојништва и отмице, али се ти наводи детаљно провјеравају.

Република Српска 04.12.2015 | 11:36
Човјек три дана везан лежао поред пута?

Како сазнаје Пресс Јовичића је у сриједу, око 18.25 часова, поред магистралног пута Зворник-Сарајево пронашао полицајац из Милића. На себи је имао лакше повреде и одмах након проналаска превезен је у Дом здравља у Зворнику, гдје му је указана љекарска помоћ, да би након тога био спроведен у полицију на испитивање.

Комерцијалиста

Александар Јовичић ради као комерцијалиста у фирми "Цо Тринк" Посушје, која се бави велепродајом алкохолних и безалкохолних пића и заступник је италијанске групе "ПроЦафе", која производи еспресо кафу "бристот". Жарко Ромић, директор фирме "Цо Тринк", рекао је за Пресс да је за Александров нестанак сазнао у понедјељак, када га је његов брат позвао да провјери да ли је он стигао у Посушје.

"Александар је у понедјељак требало да дође у Посушје, али нисмо имали никакав фиксан састанак у одређено вријеме. Око 10 часова његов брат ме је позвао и распитивао се да ли је Александар стигао и тада сам и сазнао да је он нестао. Не знам околности нестанка, али ми је лакнуло када су ми јавили да је пронађен жив и здрав", рекао је Ромић, наводећи да с Александром није имао никаквих проблема.

Извор близак истрази открива за Пресс да је Јовичић у првој изјави тврдио да је у понедјељак у раним јутарњим часовима кренуо за Посушје, у централу фирме "Цо Тринк" у којој је запослен као трговачки путник. Са собом је, наводно, носио између 3.000 и 5.000 марака, али су га на путу пресрели непознати разбојници и отели му новац, као и приватни аутомобил "голф 4" караван, зелене боје. Након што су га опљачкали разбојници су га скинули у доњи веш и везаног су га оставили поред пута, гдје је провео готово пуна три дана. Међутим, у полицији наводе да у цијелој причи има одређених "пукотина" и да се Јовичићеви наводи детаљно провјеравају.

Провјера

"Не можемо још са сигурношћу рећи шта се тачно с њим догодило. Јовичић се налази на испитивању у полицији и надамо се да ћемо након тога имати више информација. Провјеравамо и одређене трагове до којих смо дошли током потраге за њим и очекујемо да ће то помоћи у расвјетљавању цијелог случаја, као и квалификацији кривичног дјела", каже наш извор.

У ЦЈБ Бијељина наводе да је Јовичићев нестанак 30. новембра пријавио његов брат Неђо. Он је око 14 часова позвао полицију и пријавио да је Александар око пет часова ујутро аутомобилом "голф 4" кренуо за Посушје. Међутим, до момента пријаве није стигао до фирме, нити се вратио кући, а будући да се није јављао ни на мобилни телефон чланови породице су пријавили његов нестанак.

Исти дан, око 16 часова, поред магистралног пута Власеница-Кладањ пронађен је Јовичићев "голф 4", у којем је затечен и његов мобилни телефон, али власника и даље није било. О њему се практично ништа није знало све до сриједе, када га је полицајац, везаног, нашао поред магистралног пута Зворник-Сарајево. Шта се у међувремену са Јовичићем дешавало засад је мистерија, али у полицији наводе да имају разлога да сумњају у његову причу.

Породични човјек

Редакција Пресса јуче је ступила у контакт и с Александровом супругом Смиљом Јовичић, али је она одбила да даје било какве изјаве за медије. Само је кратко навела да се њен супруг осјећа добро и да је најважније да је жив и здрав. Јовичићи имају двије кћерке, а Александрови познаници кажу да он потиче из угледне породице и да му је покојни отац био један од најпознатијих стоматолога у Зворнику. За Александра кажу да никада није био проблематичан, већ напротив, тврде да је увијек био миран породични човјек и сумњају да је он био у стању да измисли овакву причу.

Извор: Пресс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПРИЧА

04.12.2015 10:53

ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

04.12.2015 13:29

Која наива. Дај мало хорора.

ОДГОВОРИТЕ