Čovjek tri dana vezan ležao pored puta?

Aleksandar Jovičić (42) iz Zvornika, čiji je nestanak prijavljen 30. novembra ove godine, pronađen je preksinoć zavezanih ruku u mjestu Kušlot u blizini Drinjače kod Zvornika. Zatečen je samo u donjem vešu i policiji je rekao da je bio žrtva razbojništva i otmice, ali se ti navodi detaljno provjeravaju.

Republika Srpska 04.12.2015 | 11:36
Čovjek tri dana vezan ležao pored puta?

Kako saznaje Press Jovičića je u srijedu, oko 18.25 časova, pored magistralnog puta Zvornik-Sarajevo pronašao policajac iz Milića. Na sebi je imao lakše povrede i odmah nakon pronalaska prevezen je u Dom zdravlja u Zvorniku, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, da bi nakon toga bio sproveden u policiju na ispitivanje.

Komercijalista

Aleksandar Jovičić radi kao komercijalista u firmi "Co Trink" Posušje, koja se bavi veleprodajom alkoholnih i bezalkoholnih pića i zastupnik je italijanske grupe "ProCafe", koja proizvodi espreso kafu "bristot". Žarko Romić, direktor firme "Co Trink", rekao je za Press da je za Aleksandrov nestanak saznao u ponedjeljak, kada ga je njegov brat pozvao da provjeri da li je on stigao u Posušje.

"Aleksandar je u ponedjeljak trebalo da dođe u Posušje, ali nismo imali nikakav fiksan sastanak u određeno vrijeme. Oko 10 časova njegov brat me je pozvao i raspitivao se da li je Aleksandar stigao i tada sam i saznao da je on nestao. Ne znam okolnosti nestanka, ali mi je laknulo kada su mi javili da je pronađen živ i zdrav", rekao je Romić, navodeći da s Aleksandrom nije imao nikakvih problema.

Izvor blizak istrazi otkriva za Press da je Jovičić u prvoj izjavi tvrdio da je u ponedjeljak u ranim jutarnjim časovima krenuo za Posušje, u centralu firme "Co Trink" u kojoj je zaposlen kao trgovački putnik. Sa sobom je, navodno, nosio između 3.000 i 5.000 maraka, ali su ga na putu presreli nepoznati razbojnici i oteli mu novac, kao i privatni automobil "golf 4" karavan, zelene boje. Nakon što su ga opljačkali razbojnici su ga skinuli u donji veš i vezanog su ga ostavili pored puta, gdje je proveo gotovo puna tri dana. Međutim, u policiji navode da u cijeloj priči ima određenih "pukotina" i da se Jovičićevi navodi detaljno provjeravaju.

Provjera

"Ne možemo još sa sigurnošću reći šta se tačno s njim dogodilo. Jovičić se nalazi na ispitivanju u policiji i nadamo se da ćemo nakon toga imati više informacija. Provjeravamo i određene tragove do kojih smo došli tokom potrage za njim i očekujemo da će to pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja, kao i kvalifikaciji krivičnog djela", kaže naš izvor.

U CJB Bijeljina navode da je Jovičićev nestanak 30. novembra prijavio njegov brat Neđo. On je oko 14 časova pozvao policiju i prijavio da je Aleksandar oko pet časova ujutro automobilom "golf 4" krenuo za Posušje. Međutim, do momenta prijave nije stigao do firme, niti se vratio kući, a budući da se nije javljao ni na mobilni telefon članovi porodice su prijavili njegov nestanak.

Isti dan, oko 16 časova, pored magistralnog puta Vlasenica-Kladanj pronađen je Jovičićev "golf 4", u kojem je zatečen i njegov mobilni telefon, ali vlasnika i dalje nije bilo. O njemu se praktično ništa nije znalo sve do srijede, kada ga je policajac, vezanog, našao pored magistralnog puta Zvornik-Sarajevo. Šta se u međuvremenu sa Jovičićem dešavalo zasad je misterija, ali u policiji navode da imaju razloga da sumnjaju u njegovu priču.

Porodični čovjek

Redakcija Pressa juče je stupila u kontakt i s Aleksandrovom suprugom Smiljom Jovičić, ali je ona odbila da daje bilo kakve izjave za medije. Samo je kratko navela da se njen suprug osjeća dobro i da je najvažnije da je živ i zdrav. Jovičići imaju dvije kćerke, a Aleksandrovi poznanici kažu da on potiče iz ugledne porodice i da mu je pokojni otac bio jedan od najpoznatijih stomatologa u Zvorniku. Za Aleksandra kažu da nikada nije bio problematičan, već naprotiv, tvrde da je uvijek bio miran porodični čovjek i sumnjaju da je on bio u stanju da izmisli ovakvu priču.

Izvor: Press

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

PRIČA

04.12.2015 10:53

PRIČAM TI PRIČU!

ODGOVORITE
Name

xl

04.12.2015 13:29

Koja naiva. Daj malo horora.

ODGOVORITE