Рено потврдио повратак у Ф1!

Француски Рено потврдио је повратак у Формулу 1 у конкуренцији конструктора, за следећу сезону.

Остали спортови 06.12.2015 | 19:00
Рено потврдио повратак у Ф1!

Аутомобилски гигант, који је у тандему са Ред Булом доминирао Ф1 почетком деценије, преузеће позицију Лотуса.

Рено је у својој Ф1 историји освојио четири шампионске титуле, две му је са Бенетоном донео Михаел Шумахер (1994, 1995), а друге две Фернандо Алонсо (2005, 2006).

Тим је продао права на учешће у шампионату Гени капиталу крајем 2009. године и напустио Ф1 као конструктор, али је остао укључен као произвођач мотора.

Тако је са Ред Булом био недостижан за конкуренцију од 2010-2013, али је дошло до великог сукоба две компаније током прошле године када нису успели да буду конкурентни Мерцедесу.

Уговор који је требало да траје још следећу сезону окончан је протеклог лета, јер је Ред Бул одлучио да потражи други мотор. Међутим, одбили су их Мерцедес, Хонда и Ферари, па ће морати да користе француски и следеће сезоне, али као обичан клијент, а не партнер.

Нови уговор са Формулом 1 "везаће" Рено за "најбржи циркус на свету" до 2024. године. Његов тим ће неколико месеци сарађивати са Лотусовим, како би ублажио период преузимања.

Возачи Реноа следеће сезоне биће Венецуеланац Пастор Малдонадо и почетник из Велике Британије Џољон Палмер, који је био резервни возач Лотуса ове сезоне.

Шеф тима би требало да буде Француз Фредерик Вазер, који је био на челу АРТ тима у ГП2 категорији.

Коментари / 0

Оставите коментар