Reno potvrdio povratak u F1!

Francuski Reno potvrdio je povratak u Formulu 1 u konkurenciji konstruktora, za sledeću sezonu.

Ostali sportovi 06.12.2015 | 19:00
Reno potvrdio povratak u F1!

Automobilski gigant, koji je u tandemu sa Red Bulom dominirao F1 početkom decenije, preuzeće poziciju Lotusa.

Reno je u svojoj F1 istoriji osvojio četiri šampionske titule, dve mu je sa Benetonom doneo Mihael Šumaher (1994, 1995), a druge dve Fernando Alonso (2005, 2006).

Tim je prodao prava na učešće u šampionatu Geni kapitalu krajem 2009. godine i napustio F1 kao konstruktor, ali je ostao uključen kao proizvođač motora.

Tako je sa Red Bulom bio nedostižan za konkurenciju od 2010-2013, ali je došlo do velikog sukoba dve kompanije tokom prošle godine kada nisu uspeli da budu konkurentni Mercedesu.

Ugovor koji je trebalo da traje još sledeću sezonu okončan je proteklog leta, jer je Red Bul odlučio da potraži drugi motor. Međutim, odbili su ih Mercedes, Honda i Ferari, pa će morati da koriste francuski i sledeće sezone, ali kao običan klijent, a ne partner.

Novi ugovor sa Formulom 1 "vezaće" Reno za "najbrži cirkus na svetu" do 2024. godine. Njegov tim će nekoliko meseci sarađivati sa Lotusovim, kako bi ublažio period preuzimanja.

Vozači Renoa sledeće sezone biće Venecuelanac Pastor Maldonado i početnik iz Velike Britanije Džoljon Palmer, koji je bio rezervni vozač Lotusa ove sezone.

Šef tima bi trebalo da bude Francuz Frederik Vazer, koji je bio na čelu ART tima u GP2 kategoriji.

Komentari / 0

Ostavite komentar