Шта се догађало иза кулиса Самита

Велике политичке скупове увек прате и занимљива збивања у позадини дипломатских разговора.

Србија 04.12.2015 | 08:01
Шта се догађало иза кулиса Самита

За велики број гостију потребно је спремити довољно хране и пића, а новинари увек прате и шта се догађа ван конференцијске сале.

И наши извештачи забележили су неколико интересантних детаља иза кулиса конференције у Београду.

АЈВАР, ПЕЧЕЊЕ,ПАЛАЧИНКЕ...

На ручку, приређеном у Палати "Србија" за високе госте припремљен је разноврстан мени. Почело је од пршуте, сира, качкаваља и ајвара. Уследила је чорба од броколија, по три сармице од зеља, с куглицом киселог млека и чери парадајзом.

Потом је изнето роловано свињско месо, пилетина, јагњетина, пире кромпир и броколи. Служене су и витаминска салата, шаргарепа, купус, зелена салата... Гости су се сладили воћним колачима, преливеним чоколадом, сецканим воћем и палачинкама са сувим шљивама, орасима и шлагом.

Чорбицу од броколија су сви јели, док се за сармице мало ко "ухватио". Пило се вино, кисела вода, сокови...

БЕЗ ЦИГАРЕТЕ

Чекајући да изађе на фотографисање са Керијем, Лавров се спремао да запали цигарету. Ипак, протокол га је позвао, па није имао кратак предах.

ДАЧИЋ ЉУБИО ДАМЕ

Домаћин Ивица Дачић дочекивао је на улазу шефове дипломатија земаља чланица ОЕБС. И овога пута наставио је традицију да љуби госте, али је изабрао да то буду само даме. Претпоследњи је на скуп стигао Кери, а последњи је био Лавров, с ким је Дачић и кренуо на заседање.

КУЦКАЊЕ ПОРУКА

Шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц куцао је поруке на свом телефону док је премијер Александар Вучић говорио на пленарној седници ОЕБС.

КРУШКЕ И ЧАЈ

Дуж "Комбанк арене" били су постављени пултови са воћем и пићем. На столовима је била кисела и обична вода, крушке, јабуке, мандарине, банане, чај и кафа.

ДУЕТ ЗА ВЕЧЕРУ

За вечеру, која је синоћ приређена у згради Генералштаба, Дачић је припремио и подужи музички репертоар са омиљеним нумерама. Неформални део отворио је дуетом са својим колегом Лавровом, са којим је отпевао "Подмосковске вечери". Високе званице остале су до после поноћи.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

звиз

04.12.2015 07:20

Сјеменке кикирики... сјеменке кикирики... сјеменке кикирики,...

ОДГОВОРИТЕ