Šta se događalo iza kulisa Samita

Velike političke skupove uvek prate i zanimljiva zbivanja u pozadini diplomatskih razgovora.

Srbija 04.12.2015 | 08:01
Šta se događalo iza kulisa Samita

Za veliki broj gostiju potrebno je spremiti dovoljno hrane i pića, a novinari uvek prate i šta se događa van konferencijske sale.

I naši izveštači zabeležili su nekoliko interesantnih detalja iza kulisa konferencije u Beogradu.

AJVAR, PEČENjE,PALAČINKE...

Na ručku, priređenom u Palati "Srbija" za visoke goste pripremljen je raznovrstan meni. Počelo je od pršute, sira, kačkavalja i ajvara. Usledila je čorba od brokolija, po tri sarmice od zelja, s kuglicom kiselog mleka i čeri paradajzom.

Potom je izneto rolovano svinjsko meso, piletina, jagnjetina, pire krompir i brokoli. Služene su i vitaminska salata, šargarepa, kupus, zelena salata... Gosti su se sladili voćnim kolačima, prelivenim čokoladom, seckanim voćem i palačinkama sa suvim šljivama, orasima i šlagom.

Čorbicu od brokolija su svi jeli, dok se za sarmice malo ko "uhvatio". Pilo se vino, kisela voda, sokovi...

BEZ CIGARETE

Čekajući da izađe na fotografisanje sa Kerijem, Lavrov se spremao da zapali cigaretu. Ipak, protokol ga je pozvao, pa nije imao kratak predah.

DAČIĆ LjUBIO DAME

Domaćin Ivica Dačić dočekivao je na ulazu šefove diplomatija zemalja članica OEBS. I ovoga puta nastavio je tradiciju da ljubi goste, ali je izabrao da to budu samo dame. Pretposlednji je na skup stigao Keri, a poslednji je bio Lavrov, s kim je Dačić i krenuo na zasedanje.

KUCKANjE PORUKA

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc kucao je poruke na svom telefonu dok je premijer Aleksandar Vučić govorio na plenarnoj sednici OEBS.

KRUŠKE I ČAJ

Duž "Kombank arene" bili su postavljeni pultovi sa voćem i pićem. Na stolovima je bila kisela i obična voda, kruške, jabuke, mandarine, banane, čaj i kafa.

DUET ZA VEČERU

Za večeru, koja je sinoć priređena u zgradi Generalštaba, Dačić je pripremio i poduži muzički repertoar sa omiljenim numerama. Neformalni deo otvorio je duetom sa svojim kolegom Lavrovom, sa kojim je otpevao "Podmoskovske večeri". Visoke zvanice ostale su do posle ponoći.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zviz

04.12.2015 07:20

Sjemenke kikiriki... sjemenke kikiriki... sjemenke kikiriki,...

ODGOVORITE