ЕЛ: Стотка ЦСКА-а, Реал се извукао, силовита Куча...!

Звезди се ово неће допасти! Реал прегурао београдски потоп и Фенеру задао ударац! Тријумф Краљевског клуба неће ићи на руку црвено-белима...Окршај вечитих на евролигашки начин: Милутинов зауставио Џенкинса на путу ка Топ 16! Бивши кошаркаши Партизана и Црвене звезде одиграли најбоље партије у сезони у елитном континенталном такмичењу.

Кошарка 03.12.2015 | 23:15
ЕЛ: Стотка ЦСКА-а, Реал се извукао, силовита Куча...!

Кошаркаши мадридског Реала потпуно неочекивано нашли су се у ситуацији да се три кола пре краја групне фазе у Евролиги налазе на самом дну Групе А, а из ситуације "бити или не бити" изашли су као победници! Играчи Пабла Ласа прегрмели су највећи изазов и огроман притисак и преко незаинтересованог Фенербахчеа дошли до победе која их је вратила у живот и у јурњаву за Топ 16 фазу - 80:73.

Упркос прилично неизвесној утакмици током готово целог тока, питање победника практично је решено у трећој деоници, када је Реал противника свео на само десет убачених поена, а овај период завршио је са 20 убачених кошева. Када је Краљевски клуб једном преокренуо резултат више није испуштао предност.

Овај резултат неће одговарати Црвеној звезди, јер би у случају евентуалног изједначеног броја победа и пораза са Краљевским клубом на крају имао слабију кош разлику из директног окршаја два клуба.

Ако је после прве деонице и резултата 28:18 у корист гостију из Истанбула изгледало као да ће тим Жељка Обрадовића дотући Реал, актуелни шампион Европе показао је зубе и без помоћи повређеног Рудија Фернандеза направио одличан резултат, који мадридског великана одржава у реалној игри за наредну рунду такмичења. У изостанку једног од кључних играча у тиму, одговорност је преузео трилинг Љуљ - Ајон - Рејес, који је заједничким снагама убацио чак 45 од укупно 80 поена тима и пресудио Фенеру.

У редовима Фенербахчеа, који је већ обезбедио пролаз даље, само су Јан Весели и Али Мухамед пружили игру достојну помена. Летећи Чех је и против највећег европског клуба заиста „летео“ по терену и меч завршио са 20 поена и седам скокова, али и неколико изврсних закуцавања. Искусни плејмејкер је на то додао 15 поена, четири скока и по две асистенције и украдене лопте. Богдан Богдановић је потпуно подбацио, иако је меч завршио са седам поена. Он је свих седам кошева дао са линије слободних бацања, а за три поена имао је четири промашаја. Никола Калинић је уписао по пет скокова и поена, али и три изгубљене лопте.

Код Реала 17 поена и четири асистенције имао је Љуљ, 15 поена и пет ухваћених лопти имао је Ајон, а Рејес 13 поена и шест скокова. Суперталентовани Лука Дончић на терену је провео 17 минута и за то време имао шест поена, и по три скока и асистенције.

Кошаркаши Олимпијакоса настављају победничку серију у Евролиги, а српски центар Никола Милутинов против Арманија је одиграо најбољи меч у сезони у елитном европском такмичењу.

Пирејски црвено-бели су славили са 73:63 у осмом колу Б групе, а бивши кошаркаш Партизана на паркету је провео 19 минута, убацио 12 поена и ухватио пет лопти.

Ди Џеј Стробери је био најбољи стрелац домаћина са 16 поена, а Олимпијакосу је ово била седма победа и сигурно прво место на табели.

Најбољу овосезонску евролигашку партију у сезони пружио је и бивши играч Црвене звезде, а сада бек Арманија, Чарлс Џенкинс. И он је, попут Милутинова, постигао 12 поена, а имао је и четири асистенције за 34 минута на паркету. Армани је доживео шести пораз и опасно му "виси" пласман даље.

Лаборал Кућа је на свом терену прегазила француски Лимож са 92:56 у Б групи. То је Баскима била пета победа у Евролиги и сада већ могу да гледају ко ће им бити ривали у Топ 16 фази.

Даријус Адамс је са 23 поена био најефикаснији у победничкој екипи, Торнике Шенгелија додао је на то још 11 поена, а док је Јака Блажић убацио четири поена уз шест скокова.

Француском Лиможу ово је био чак шести пораз у елитном такмичењу, а плејмејкер Лео Вестерман постигао је 14 поена, али и изгубио шест лопти.

У дуелу два тима из Д групе која су већ осигурала пласман у следећу рунду, московски ЦСКА је као гост победио немачки Бамберг са 100:88.

Милош Теодосић није био расположен за игру, постигао је три поена за 23 минута колико је провео на паркету. Зато је Нандо де Коло са 27 поена изрешетао кош домаћина, а Кори Хигинс је у тријумфу учествовао са 23 поена. Николо Мели био је најбољи стрелац Бамберга са 16 поена.

ЦСКА је уписао седму “рецку“ у Евролиги ове сезоне, док је Бамберг забележио трећи пораз.

ЕВРОЛИГА – осмо коло:

Група Б:

Четвртак:
Цедевита – Ефес 75:81 (13:17, 26:25, 26:15, 10:24)

Лаборал – Лимож 92:56 (29:15, 25:14, 19:14, 19:13)
Олимпијакос – Армани 73:63 (14:13, 11:16, 23:19, 25:15)

Група Д:

Четвртак:
Сасари – Макаби Тел Авив 74:76 (15:20, 18:20, 19:17, 22:19)
Бамберг – ЦСКА Москва 88:100 (20:26, 27:25, 23:28, 18:21)

Петак:
20.00 Дарушафака - Уникаха

Коментари / 0

Оставите коментар