EL: Stotka CSKA-a, Real se izvukao, silovita Kuča...!

Zvezdi se ovo neće dopasti! Real pregurao beogradski potop i Feneru zadao udarac! Trijumf Kraljevskog kluba neće ići na ruku crveno-belima...Okršaj večitih na evroligaški način: Milutinov zaustavio Dženkinsa na putu ka Top 16! Bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigrali najbolje partije u sezoni u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Košarka 03.12.2015 | 23:15
EL: Stotka CSKA-a, Real se izvukao, silovita Kuča...!

Košarkaši madridskog Reala potpuno neočekivano našli su se u situaciji da se tri kola pre kraja grupne faze u Evroligi nalaze na samom dnu Grupe A, a iz situacije "biti ili ne biti" izašli su kao pobednici! Igrači Pabla Lasa pregrmeli su najveći izazov i ogroman pritisak i preko nezainteresovanog Fenerbahčea došli do pobede koja ih je vratila u život i u jurnjavu za Top 16 fazu - 80:73.

Uprkos prilično neizvesnoj utakmici tokom gotovo celog toka, pitanje pobednika praktično je rešeno u trećoj deonici, kada je Real protivnika sveo na samo deset ubačenih poena, a ovaj period završio je sa 20 ubačenih koševa. Kada je Kraljevski klub jednom preokrenuo rezultat više nije ispuštao prednost.

Ovaj rezultat neće odgovarati Crvenoj zvezdi, jer bi u slučaju eventualnog izjednačenog broja pobeda i poraza sa Kraljevskim klubom na kraju imao slabiju koš razliku iz direktnog okršaja dva kluba.

Ako je posle prve deonice i rezultata 28:18 u korist gostiju iz Istanbula izgledalo kao da će tim Željka Obradovića dotući Real, aktuelni šampion Evrope pokazao je zube i bez pomoći povređenog Rudija Fernandeza napravio odličan rezultat, koji madridskog velikana održava u realnoj igri za narednu rundu takmičenja. U izostanku jednog od ključnih igrača u timu, odgovornost je preuzeo triling Ljulj - Ajon - Rejes, koji je zajedničkim snagama ubacio čak 45 od ukupno 80 poena tima i presudio Feneru.

U redovima Fenerbahčea, koji je već obezbedio prolaz dalje, samo su Jan Veseli i Ali Muhamed pružili igru dostojnu pomena. Leteći Čeh je i protiv najvećeg evropskog kluba zaista „leteo“ po terenu i meč završio sa 20 poena i sedam skokova, ali i nekoliko izvrsnih zakucavanja. Iskusni plejmejker je na to dodao 15 poena, četiri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte. Bogdan Bogdanović je potpuno podbacio, iako je meč završio sa sedam poena. On je svih sedam koševa dao sa linije slobodnih bacanja, a za tri poena imao je četiri promašaja. Nikola Kalinić je upisao po pet skokova i poena, ali i tri izgubljene lopte.

Kod Reala 17 poena i četiri asistencije imao je Ljulj, 15 poena i pet uhvaćenih lopti imao je Ajon, a Rejes 13 poena i šest skokova. Supertalentovani Luka Dončić na terenu je proveo 17 minuta i za to vreme imao šest poena, i po tri skoka i asistencije.

Košarkaši Olimpijakosa nastavljaju pobedničku seriju u Evroligi, a srpski centar Nikola Milutinov protiv Armanija je odigrao najbolji meč u sezoni u elitnom evropskom takmičenju.

Pirejski crveno-beli su slavili sa 73:63 u osmom kolu B grupe, a bivši košarkaš Partizana na parketu je proveo 19 minuta, ubacio 12 poena i uhvatio pet lopti.

Di Džej Stroberi je bio najbolji strelac domaćina sa 16 poena, a Olimpijakosu je ovo bila sedma pobeda i sigurno prvo mesto na tabeli.

Najbolju ovosezonsku evroligašku partiju u sezoni pružio je i bivši igrač Crvene zvezde, a sada bek Armanija, Čarls Dženkins. I on je, poput Milutinova, postigao 12 poena, a imao je i četiri asistencije za 34 minuta na parketu. Armani je doživeo šesti poraz i opasno mu "visi" plasman dalje.

Laboral Kuća je na svom terenu pregazila francuski Limož sa 92:56 u B grupi. To je Baskima bila peta pobeda u Evroligi i sada već mogu da gledaju ko će im biti rivali u Top 16 fazi.

Darijus Adams je sa 23 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Tornike Šengelija dodao je na to još 11 poena, a dok je Jaka Blažić ubacio četiri poena uz šest skokova.

Francuskom Limožu ovo je bio čak šesti poraz u elitnom takmičenju, a plejmejker Leo Vesterman postigao je 14 poena, ali i izgubio šest lopti.

U duelu dva tima iz D grupe koja su već osigurala plasman u sledeću rundu, moskovski CSKA je kao gost pobedio nemački Bamberg sa 100:88.

Miloš Teodosić nije bio raspoložen za igru, postigao je tri poena za 23 minuta koliko je proveo na parketu. Zato je Nando de Kolo sa 27 poena izrešetao koš domaćina, a Kori Higins je u trijumfu učestvovao sa 23 poena. Nikolo Meli bio je najbolji strelac Bamberga sa 16 poena.

CSKA je upisao sedmu “recku“ u Evroligi ove sezone, dok je Bamberg zabeležio treći poraz.

EVROLIGA – osmo kolo:

Grupa B:

Četvrtak:
Cedevita – Efes 75:81 (13:17, 26:25, 26:15, 10:24)

Laboral – Limož 92:56 (29:15, 25:14, 19:14, 19:13)
Olimpijakos – Armani 73:63 (14:13, 11:16, 23:19, 25:15)

Grupa D:

Četvrtak:
Sasari – Makabi Tel Aviv 74:76 (15:20, 18:20, 19:17, 22:19)
Bamberg – CSKA Moskva 88:100 (20:26, 27:25, 23:28, 18:21)

Petak:
20.00 Darušafaka - Unikaha

Komentari / 0

Ostavite komentar