Прича: Живот је сјајан кад си Адебајор!

Чека Муриња на златном лап-топу и добија 140.000 евра недељно! Контроверзни нападач се вратио у родни Того где ужива у луксузу око којег је сиромашни комшилук. Вози бицикл, ђуска, рекреативно заигра фудбал и шаље увек исту поруку.

Фудбал 05.12.2015 | 16:00
Прича: Живот је сјајан кад си Адебајор!

Фудбалер сте, не играте фудбал, а сваке недеље вам се на рачун слива око 140.000 евра. За неке бајка, за неке разочарање ако желе да су на терену, а за Емануела Адебајора обична свакодневница. У којој неописиво ужива.

Тогоански нападач је без клуба откако је у септембру раксинуо уговор са Тотенхемом у којем је до граница нервног слома доводио послодавце и тренере. Клуба са Вајт Харт Лејна му и даље свек недеље исплаћује плату од 140.000 евра као обештећење. И тако ће бити све до 31. јуна наредне године или док се не појави неки други заинетерсовани клуб. А није да нема интереса за Адебајора.

Последњих дана се шушка да би контроверзни нападач могао да направи сензационалан трансфер у Челси јер је Жозе Мурињо његов велики обожавалац. Имали су добру сарадњу у Реалу када је Мурињо довео Тогоанца на позајмицу из Манчестер Ситија где није играо. Тада му је Португалац пружио руку спаса и спреман је да то опет уради јер има огромних проблема у офанзовном делу тима и недостаје му искусан голгетер попут Адебајора. Који би играо до краја сезоне када би Мурињо могао да оствари неке озбиљније планове на фудбалској пијаци.

Да би ангажовао Адебајора, Челси би морао да преговара са Тотехемовим председником Данијелом Левијем, а врло вероватна опција би била да Спарси и даље наставе да плаћају део зараде Адебајору, док би Челси покрио остатак. Поред Плаваца, Вотфорд и Вест Хем се такође помињу као заинетерсовани клубову за нападача, али и они ће морати да нађу решење што се тиче његове високе плате, тако да се Челију дају највеће шансе.

У међувремену Адебајор се вратио у родни Того. Ужива у луксузном животу са породицом и пријатељима и бави се свиме осим фудбалом.

Понекад заигра рекреативно. На друштвеној мрежи Инстаграм повремено избацује своје фотографије и видео снимке на којима описује како ужива у животу. На свакој од њих стоји порука „Живот је добар“. Исту реченицу је понављао тренерима и управи у Тотенхему када су покушавали да раскину уговор са њим и пребацивали га да тренира са јуниорима. И на крају су попустили...

Адебајор на фотографијама показује како ужива у луксузној вили, како вози бицикл по сиромашном комшилуку или како сурфује са својим златним лап-топом...

Није ни чудо што поручује да му је живот добар...

Коментари / 0

Оставите коментар