Priča: Život je sjajan kad si Adebajor!

Čeka Murinja na zlatnom lap-topu i dobija 140.000 evra nedeljno! Kontroverzni napadač se vratio u rodni Togo gde uživa u luksuzu oko kojeg je siromašni komšiluk. Vozi bicikl, đuska, rekreativno zaigra fudbal i šalje uvek istu poruku.

Fudbal 05.12.2015 | 16:00
Priča: Život je sjajan kad si Adebajor!

Fudbaler ste, ne igrate fudbal, a svake nedelje vam se na račun sliva oko 140.000 evra. Za neke bajka, za neke razočaranje ako žele da su na terenu, a za Emanuela Adebajora obična svakodnevnica. U kojoj neopisivo uživa.

Togoanski napadač je bez kluba otkako je u septembru raksinuo ugovor sa Totenhemom u kojem je do granica nervnog sloma dovodio poslodavce i trenere. Kluba sa Vajt Hart Lejna mu i dalje svek nedelje isplaćuje platu od 140.000 evra kao obeštećenje. I tako će biti sve do 31. juna naredne godine ili dok se ne pojavi neki drugi zainetersovani klub. A nije da nema interesa za Adebajora.

Poslednjih dana se šuška da bi kontroverzni napadač mogao da napravi senzacionalan transfer u Čelsi jer je Žoze Murinjo njegov veliki obožavalac. Imali su dobru saradnju u Realu kada je Murinjo doveo Togoanca na pozajmicu iz Mančester Sitija gde nije igrao. Tada mu je Portugalac pružio ruku spasa i spreman je da to opet uradi jer ima ogromnih problema u ofanzovnom delu tima i nedostaje mu iskusan golgeter poput Adebajora. Koji bi igrao do kraja sezone kada bi Murinjo mogao da ostvari neke ozbiljnije planove na fudbalskoj pijaci.

Da bi angažovao Adebajora, Čelsi bi morao da pregovara sa Totehemovim predsednikom Danijelom Levijem, a vrlo verovatna opcija bi bila da Sparsi i dalje nastave da plaćaju deo zarade Adebajoru, dok bi Čelsi pokrio ostatak. Pored Plavaca, Votford i Vest Hem se takođe pominju kao zainetersovani klubovu za napadača, ali i oni će morati da nađu rešenje što se tiče njegove visoke plate, tako da se Čeliju daju najveće šanse.

U međuvremenu Adebajor se vratio u rodni Togo. Uživa u luksuznom životu sa porodicom i prijateljima i bavi se svime osim fudbalom.

Ponekad zaigra rekreativno. Na društvenoj mreži Instagram povremeno izbacuje svoje fotografije i video snimke na kojima opisuje kako uživa u životu. Na svakoj od njih stoji poruka „Život je dobar“. Istu rečenicu je ponavljao trenerima i upravi u Totenhemu kada su pokušavali da raskinu ugovor sa njim i prebacivali ga da trenira sa juniorima. I na kraju su popustili...

Adebajor na fotografijama pokazuje kako uživa u luksuznoj vili, kako vozi bicikl po siromašnom komšiluku ili kako surfuje sa svojim zlatnim lap-topom...

Nije ni čudo što poručuje da mu je život dobar...

Komentari / 0

Ostavite komentar