Мурињо у Валенсији од наредног љета?!

Може! Ево и зашто...Тандем Жорж Мендеш - Питер Лим направио паклен план!

Фудбал 05.12.2015 | 13:20
Мурињо у Валенсији од наредног љета?!

Валенсија је тек изабрала Герија Невила за новог тренера, Енглез је одрадио само пар тренинга, а већ се прича о његовом наследнику. Не због Невилове кривице, већ због невероватне приче да би на његово место могао да дође Жозе Мурињо!

Наиме, шпански и острвски медији су дошли до информација да је Невил постављен само као привремено решење због чега је и потписао уговор до краја сезоне. Тада би командну палицу преузео Мурињо. Иначе, Невил је пријатељ са Лимом. Заједно су власници енглеског нижелигаша Салфорд Ситија где Лим држи 50 одсто деоница, а преосталу половину бивши Манчестер Јунајтедови асови: браћа Невил, Ники Бат, Пол Сколс и Рајан Гигс.

Одакле баш прича о Мурињу и Валенсији?

Главна и јако битна спона је најмоћнији менаџер на свету Жорж Мендеш. Човек који већ годинама води бригу о Мурињовој каријери је уједно и саветник Валенсијиног газде Питера Лима. Зли језици кажу да је заправо Мендеш главни човек клуба и да је заједно са Лимом инвестирао у куповину Валенсије. Многи Мендешови играчи су у претходне две године стигли на Местаљу, потрошен је огроман новац, али резултат нема. Због чега је цех платио тренер Нуњо Еспирито Санто. Такође, Мендешов агент.

Мендеш сада жели да направи искорак са једним од најбољих тренера данашњице и да од следеће сезоне Валенсију приближи Реалу, Барселони и Атлетику. Мурињова позиција у Челсију је далеко од стабилне, иако је у последње време зауставио серију очајних резултата. Клупа му се и даље љуља, а све је извесније да ће Абрамович наредног лета покушати да доведе Симеонеа и да ће Мурињо добити одрешене руке.

Спекулисало се о његовом повратку у Реал, али мале су шансе. ПСЖ је деловао као сигурна варијанта, а сада је све извесније да ће Свеци продужити уговор са Бланом. У том случају, Жозе баш и нема много могућности, а у Валенсији би био дочекан као краљ и имао би одрешене руке у свему.

Коментари / 0

Оставите коментар