Murinjo u Valensiji od narednog ljeta?!

Može! Evo i zašto...Tandem Žorž Mendeš - Piter Lim napravio paklen plan!

Fudbal 05.12.2015 | 13:20
Murinjo u Valensiji od narednog ljeta?!

Valensija je tek izabrala Gerija Nevila za novog trenera, Englez je odradio samo par treninga, a već se priča o njegovom nasledniku. Ne zbog Nevilove krivice, već zbog neverovatne priče da bi na njegovo mesto mogao da dođe Žoze Murinjo!

Naime, španski i ostrvski mediji su došli do informacija da je Nevil postavljen samo kao privremeno rešenje zbog čega je i potpisao ugovor do kraja sezone. Tada bi komandnu palicu preuzeo Murinjo. Inače, Nevil je prijatelj sa Limom. Zajedno su vlasnici engleskog niželigaša Salford Sitija gde Lim drži 50 odsto deonica, a preostalu polovinu bivši Mančester Junajtedovi asovi: braća Nevil, Niki Bat, Pol Skols i Rajan Gigs.

Odakle baš priča o Murinju i Valensiji?

Glavna i jako bitna spona je najmoćniji menadžer na svetu Žorž Mendeš. Čovek koji već godinama vodi brigu o Murinjovoj karijeri je ujedno i savetnik Valensijinog gazde Pitera Lima. Zli jezici kažu da je zapravo Mendeš glavni čovek kluba i da je zajedno sa Limom investirao u kupovinu Valensije. Mnogi Mendešovi igrači su u prethodne dve godine stigli na Mestalju, potrošen je ogroman novac, ali rezultat nema. Zbog čega je ceh platio trener Nunjo Espirito Santo. Takođe, Mendešov agent.

Mendeš sada želi da napravi iskorak sa jednim od najboljih trenera današnjice i da od sledeće sezone Valensiju približi Realu, Barseloni i Atletiku. Murinjova pozicija u Čelsiju je daleko od stabilne, iako je u poslednje vreme zaustavio seriju očajnih rezultata. Klupa mu se i dalje ljulja, a sve je izvesnije da će Abramovič narednog leta pokušati da dovede Simeonea i da će Murinjo dobiti odrešene ruke.

Spekulisalo se o njegovom povratku u Real, ali male su šanse. PSŽ je delovao kao sigurna varijanta, a sada je sve izvesnije da će Sveci produžiti ugovor sa Blanom. U tom slučaju, Žoze baš i nema mnogo mogućnosti, a u Valensiji bi bio dočekan kao kralj i imao bi odrešene ruke u svemu.

Komentari / 0

Ostavite komentar