Партизан послије десет година остаје без голмана Живковића!

Капнуће и нека лова...Наредна дестинација голмана црно-белих требало би да буде Данска!

Фудбал 05.12.2015 | 15:20
Партизан послије десет година остаје без голмана Живковића!

Ближи се растанак Партизана и једног од фудбалера са најдужим стажом у актуелном кадру црно-белих. Живко Живковић (26) после десет година, колико је провео у Хумској 1, у предстојећем прелазном року отиснуће се у иностранство. Ако не буде преокрета, његова наредна дестинација биће - Данска.

Тамошњи првоглигаш Архус слови као главни фаворит да га одведе са Топчидерског брда. Скаути клуба за који игра Србин Александар Чаврић (на позајмици из Генка) месецима прате Живковића, још од пролећног дела минулог првенства, гледали га на десетак утакмица, „снимали“ и летос у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе, а после јесењих наступа у другом по квалитету такмичењу УЕФА, сложили се у оцени да би требало да га доведу.

Пошто су о његовим квалитетима упознати и кроз првенствене, али и међунардоне утакмице, стиже гласу да су у Архусу схватили да им је потребан голман Живковићевог профила, пошто на располагању имају само младе снаге: Фернандес има 22, Хагелскјар 20, а Расмунсен тек 17 година. Живковић је пажњу Данаца скренуо у финишу претходне сезоне, а како је почетком ове на неколико утакмица спасао Парни ваљак пораза, те био један од најзаслужнијх за победу у Аугзбургу, интересовање је обновљено и само се чека почетак прелазног рока да се овај посао приведе крају.

Људе у Архусу није поколебала ни чињеница да је у последње време Живко Живковић изгубио место стартног голмана Партизана и да уместо њега брани Филип Кљајић. Додуше, на последњем мечу, у осмини финала купа против Вождовца, тренер Љубинко Друловић је опет одлучио да ротира међу стативама и шансу је добио голман који је и почео сезону.

Осим Архуса, помиње се да су за Живковића заинтересовани још по један немачки и турски клуб. Ко год да се избори за његов потпис мораће Партзану да плати обештећење, с обзиром да је Живко летос продужио верност црно-белима до 2019. године, па ће клуб од његовог трансфера приходовати одређен новац. Засад тај износ није познат.

Живко Живковић је у Партизан дошао као кадет из ужичке Слободе 2005. За десет година је освојио четири титуле и два купа, с тим да је тек претходне сезоне, кад му је Марко Николић пружио шансу, а Зоран Милинковић оставио на голу, дао велики допринос освајању шампионског наслова. Иако су га у међувремену слали на позајмице у Телеоптик и горњомилановачки Металац, у актуелном тиму Партизан више сезона од њега имају само капитен Саша Илић и Стефан Бабовић.

Коментари / 0

Оставите коментар