Partizan poslije deset godina ostaje bez golmana Živkovića!

Kapnuće i neka lova...Naredna destinacija golmana crno-belih trebalo bi da bude Danska!

Fudbal 05.12.2015 | 15:20
Partizan poslije deset godina ostaje bez golmana Živkovića!

Bliži se rastanak Partizana i jednog od fudbalera sa najdužim stažom u aktuelnom kadru crno-belih. Živko Živković (26) posle deset godina, koliko je proveo u Humskoj 1, u predstojećem prelaznom roku otisnuće se u inostranstvo. Ako ne bude preokreta, njegova naredna destinacija biće - Danska.

Tamošnji prvogligaš Arhus slovi kao glavni favorit da ga odvede sa Topčiderskog brda. Skauti kluba za koji igra Srbin Aleksandar Čavrić (na pozajmici iz Genka) mesecima prate Živkovića, još od prolećnog dela minulog prvenstva, gledali ga na desetak utakmica, „snimali“ i letos u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a posle jesenjih nastupa u drugom po kvalitetu takmičenju UEFA, složili se u oceni da bi trebalo da ga dovedu.

Pošto su o njegovim kvalitetima upoznati i kroz prvenstvene, ali i međunardone utakmice, stiže glasu da su u Arhusu shvatili da im je potreban golman Živkovićevog profila, pošto na raspolaganju imaju samo mlade snage: Fernandes ima 22, Hagelskjar 20, a Rasmunsen tek 17 godina. Živković je pažnju Danaca skrenuo u finišu prethodne sezone, a kako je početkom ove na nekoliko utakmica spasao Parni valjak poraza, te bio jedan od najzaslužnijh za pobedu u Augzburgu, interesovanje je obnovljeno i samo se čeka početak prelaznog roka da se ovaj posao privede kraju.

Ljude u Arhusu nije pokolebala ni činjenica da je u poslednje vreme Živko Živković izgubio mesto startnog golmana Partizana i da umesto njega brani Filip Kljajić. Doduše, na poslednjem meču, u osmini finala kupa protiv Voždovca, trener Ljubinko Drulović je opet odlučio da rotira među stativama i šansu je dobio golman koji je i počeo sezonu.

Osim Arhusa, pominje se da su za Živkovića zainteresovani još po jedan nemački i turski klub. Ko god da se izbori za njegov potpis moraće Partzanu da plati obeštećenje, s obzirom da je Živko letos produžio vernost crno-belima do 2019. godine, pa će klub od njegovog transfera prihodovati određen novac. Zasad taj iznos nije poznat.

Živko Živković je u Partizan došao kao kadet iz užičke Slobode 2005. Za deset godina je osvojio četiri titule i dva kupa, s tim da je tek prethodne sezone, kad mu je Marko Nikolić pružio šansu, a Zoran Milinković ostavio na golu, dao veliki doprinos osvajanju šampionskog naslova. Iako su ga u međuvremenu slali na pozajmice u Teleoptik i gornjomilanovački Metalac, u aktuelnom timu Partizan više sezona od njega imaju samo kapiten Saša Ilić i Stefan Babović.

Komentari / 0

Ostavite komentar