Звездин деценијски промашај завршава каријеру!

Такајуки Сузуки иде у пензију на крају ове сезоне!

Фудбал 06.12.2015 | 17:20
Звездин деценијски промашај завршава каријеру!

Џеф Јунајтед је објавио: Такајуки Сузуки завршава каријеру на крају сезоне! Овај 39-годишњи нападач одржаће конференцију за медије у понедељак када ће озваничити своју одлуку.

Сузуки је у каријери играо и за Црвену звезду, по чему га овдашњи љубитељи фудбала највише памте. У клуб је дошао 2005. године као играч који би требало да отвори тржиште јапанских фудбалера на овим просторима, посебно када се зна да је у то време председник клуба био Драган Стојковић Пикси. Али цела ствар није ишла по плану.

Јапанац није добио много шанси да покаже шта зна. У сезони 2005/2006. одиграо је шест утакмица у лиги и три у купу Србије, док је сезону касније наступио само два пута у Купу, док у шампионату није имао минутажу. Дакле, није се изборио за место у тиму, па је 2007. године прешао у Јокохаму Мариносе.

Сада има 39 година, а, занимљиво, игра у клубу у којем наступа још један бивши фудбалер црвено-белих - Нејц Печник. Остао је упамћен по изједначујућем поготку против Белгије на Светском првенству 2002. године на коме је Јапан био један од домаћина (уз Јужну Кореју). Постигао је 17 голова на 108 утакмица у Џеј лиги, као и 11 голова на 55 мечева у репрезентацији Јапана.

Ипак, присталицама црвено-белих није остао у сећању по добрим партијама. Напротив.

Коментари / 0

Оставите коментар