Zvezdin decenijski promašaj završava karijeru!

Takajuki Suzuki ide u penziju na kraju ove sezone!

Fudbal 06.12.2015 | 17:20
Zvezdin decenijski promašaj završava karijeru!

Džef Junajted je objavio: Takajuki Suzuki završava karijeru na kraju sezone! Ovaj 39-godišnji napadač održaće konferenciju za medije u ponedeljak kada će ozvaničiti svoju odluku.

Suzuki je u karijeri igrao i za Crvenu zvezdu, po čemu ga ovdašnji ljubitelji fudbala najviše pamte. U klub je došao 2005. godine kao igrač koji bi trebalo da otvori tržište japanskih fudbalera na ovim prostorima, posebno kada se zna da je u to vreme predsednik kluba bio Dragan Stojković Piksi. Ali cela stvar nije išla po planu.

Japanac nije dobio mnogo šansi da pokaže šta zna. U sezoni 2005/2006. odigrao je šest utakmica u ligi i tri u kupu Srbije, dok je sezonu kasnije nastupio samo dva puta u Kupu, dok u šampionatu nije imao minutažu. Dakle, nije se izborio za mesto u timu, pa je 2007. godine prešao u Jokohamu Marinose.

Sada ima 39 godina, a, zanimljivo, igra u klubu u kojem nastupa još jedan bivši fudbaler crveno-belih - Nejc Pečnik. Ostao je upamćen po izjednačujućem pogotku protiv Belgije na Svetskom prvenstvu 2002. godine na kome je Japan bio jedan od domaćina (uz Južnu Koreju). Postigao je 17 golova na 108 utakmica u Džej ligi, kao i 11 golova na 55 mečeva u reprezentaciji Japana.

Ipak, pristalicama crveno-belih nije ostao u sećanju po dobrim partijama. Naprotiv.

Komentari / 0

Ostavite komentar