Вилијамс пред повратнички деби за Звезду...

Од мене сви очекују нешто посебно! “Цео живот под притиском, а моја добра особина је то што имам кратко памћење”, рекао је амерички плеј.

Кошарка 04.12.2015 | 08:20
Вилијамс пред повратнички деби за Звезду...

У понедељак му је истекла казна, у петак ће опет заиграти пред Делијама. Признаје Маркус Вилијамс да је нестрпљив, да једва чека опет да обуче дрес Црвене звезде. То ће се десити у петак, у оквиру осмог кола Евролиге против Химкија у Пиорну (20.00)
“Нисам играо шест месеци, а враћам се у тако важној утакмици за тим, у сјајној атмосфери. Осећам да сви од мене очекују нешто посебно, тешко је...”, каже Вилијамс, а преносе Вечерње новости.

Американац, коме је истекла суспензија због коришћења марихуане, додао је рекао да осећа велики притисак као последицу чињенице да је минуле сезоне био један од најбољих играча у тиму са Малог Калемегдана.
“Као професионалац не могу то да користим као изговор. Под притиском сам током читавог живота, ово је само другачији тип притиска. Изађете на терен у средини сезоне, екипи је потребна победа за пласман у следећу рунду најбоље лиге у Европи против једног од најбољих тимова. Много притиска, али “нисам нервозан”. Није то као да ме неко пита да будем председник Америке или било које државе. То је кошарка, нешто чиме се дуго бавим”.

Сигуран је да “зна знање”. Само је потребно да га покаже. Опет. Као прошле сезоне, због чега се навијачи питају може ли да игра на истом нивоу.
“Не знам, сезона је дуга. Прошле године сам одиграо неколико слабих утакмица и сви су ме питали зашто сам тако лош. Моја добра особина је то што имам кратко памћење. Одмах заборавим лош дан и окренем се следећем. Ко зна, можда у петак одиграм сјајно, а следећу утакмицу очајно. Сигурно је само да ћу у свакој давати сто одсто својих могућности”.

Звезда је са Вилијамсом лане освојила триплу круну, али тад је у тиму имала и Боабана Марјановића, Николу Калинића, Чарлса Џенкинса…
“Нисам тип који ће рећи "бићемо оволико добри". Могу само да кажем да ћемо играти најбоље што можемо. То смо радили прошле сезоне и освојили смо три трофеја. Говорио сам себи све време да можемо то да остваримо, али сам само желео да играмо најбоље што можемо. Не могу да кажем шта ће се десити. Не можете рећи “нећемо бити добри”, можда ћемо бити сјајни, не знам. Оно што знам је да би, са играчима који су прошле године били стартери, требало да будемо добар тим”, закључио је Маркус Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар