Vilijams pred povratnički debi za Zvezdu...

Od mene svi očekuju nešto posebno! “Ceo život pod pritiskom, a moja dobra osobina je to što imam kratko pamćenje”, rekao je američki plej.

Košarka 04.12.2015 | 08:20
Vilijams pred povratnički debi za Zvezdu...

U ponedeljak mu je istekla kazna, u petak će opet zaigrati pred Delijama. Priznaje Markus Vilijams da je nestrpljiv, da jedva čeka opet da obuče dres Crvene zvezde. To će se desiti u petak, u okviru osmog kola Evrolige protiv Himkija u Piornu (20.00)
“Nisam igrao šest meseci, a vraćam se u tako važnoj utakmici za tim, u sjajnoj atmosferi. Osećam da svi od mene očekuju nešto posebno, teško je...”, kaže Vilijams, a prenose Večernje novosti.

Amerikanac, kome je istekla suspenzija zbog korišćenja marihuane, dodao je rekao da oseća veliki pritisak kao posledicu činjenice da je minule sezone bio jedan od najboljih igrača u timu sa Malog Kalemegdana.
“Kao profesionalac ne mogu to da koristim kao izgovor. Pod pritiskom sam tokom čitavog života, ovo je samo drugačiji tip pritiska. Izađete na teren u sredini sezone, ekipi je potrebna pobeda za plasman u sledeću rundu najbolje lige u Evropi protiv jednog od najboljih timova. Mnogo pritiska, ali “nisam nervozan”. Nije to kao da me neko pita da budem predsednik Amerike ili bilo koje države. To je košarka, nešto čime se dugo bavim”.

Siguran je da “zna znanje”. Samo je potrebno da ga pokaže. Opet. Kao prošle sezone, zbog čega se navijači pitaju može li da igra na istom nivou.
“Ne znam, sezona je duga. Prošle godine sam odigrao nekoliko slabih utakmica i svi su me pitali zašto sam tako loš. Moja dobra osobina je to što imam kratko pamćenje. Odmah zaboravim loš dan i okrenem se sledećem. Ko zna, možda u petak odigram sjajno, a sledeću utakmicu očajno. Sigurno je samo da ću u svakoj davati sto odsto svojih mogućnosti”.

Zvezda je sa Vilijamsom lane osvojila triplu krunu, ali tad je u timu imala i Boabana Marjanovića, Nikolu Kalinića, Čarlsa Dženkinsa…
“Nisam tip koji će reći "bićemo ovoliko dobri". Mogu samo da kažem da ćemo igrati najbolje što možemo. To smo radili prošle sezone i osvojili smo tri trofeja. Govorio sam sebi sve vreme da možemo to da ostvarimo, ali sam samo želeo da igramo najbolje što možemo. Ne mogu da kažem šta će se desiti. Ne možete reći “nećemo biti dobri”, možda ćemo biti sjajni, ne znam. Ono što znam je da bi, sa igračima koji su prošle godine bili starteri, trebalo da budemo dobar tim”, zaključio je Markus Vilijams.

Komentari / 0

Ostavite komentar