Ко доводи играче у јануару?!

Председник Наполија у свом стилу демантовао спекулације везане за предстојећи прелазни рок.

Фудбал 06.12.2015 | 16:40
Ко доводи играче у јануару?!

Аурелио де Лаурентис, филмски продуцент, који у "слободно време" већ 11 година покушава да испуни мисију повратка Наполија на трон италијанског фудбала, ове сезоне је на добром путу да коначно оствари циљ.

Наполи је победом над Интером (2:1) засео на прво место табеле Серије А, Гонзало Игуаин је најбољи стрелац лиге, атмосфера је никад позитивнија...

Међутим, има још доста да се игра. Тек кад прође још пет кола, бићемо на половини такмичења, па зато један бод предности у односу на првог пратиоца, Интер, или седам у односу на браниоца титуле, Јувентус, не значе практично ништа.

У том смислу се и медији увелико баве јануарским прелазним роком, спекулише се могућим појачањима, која би појачала конкуренцију на позицијама где је Наполи, можда, нешто "тањи".

Најчешће се последњих дана помиње искусни центарфор Емануел Адебајор, али и Андерлехтов талентовани "везиста" Самуел Бастиен, који на позајмицу игра за члана Серије Б, Авелино.

Међутим, Де Лаурентис је изјавом листу "Република" ставио до знања да од тога неће бити ништа и да медији и навијачи праве "рачун без крчмара".

Његов клуб нема потребу за било каквим појачањима!

"Фудбалска пијаца у јануару је за збуњене клубове, оне који немају јасну идеју шта хоће и куда иду. Куповином играча усред сезоне и радом на њиховом уклапању и уигравању, вратили бисмо се тамо где смо били на крају лета", рекао је Де Лаурентис и додао:

"Гласине о новим играчима обично потичу из медија или навијачких кругова, али нико од њих није унутар наше свлачионице и не зна шта се тамо догађа".

Осим што одлично "гура" у Серији А, Наполи је под вођством Мауриција Сарија обезбедио пласман у шеснаестину финала Лиге Европе, док ће се у Куп Италије укључити половином овог месеца, када дође ред на утакмице осмине финала.

Коментари / 0

Оставите коментар