Ko dovodi igrače u januaru?!

Predsednik Napolija u svom stilu demantovao spekulacije vezane za predstojeći prelazni rok.

Fudbal 06.12.2015 | 16:40
Ko dovodi igrače u januaru?!

Aurelio de Laurentis, filmski producent, koji u "slobodno vreme" već 11 godina pokušava da ispuni misiju povratka Napolija na tron italijanskog fudbala, ove sezone je na dobrom putu da konačno ostvari cilj.

Napoli je pobedom nad Interom (2:1) zaseo na prvo mesto tabele Serije A, Gonzalo Iguain je najbolji strelac lige, atmosfera je nikad pozitivnija...

Međutim, ima još dosta da se igra. Tek kad prođe još pet kola, bićemo na polovini takmičenja, pa zato jedan bod prednosti u odnosu na prvog pratioca, Inter, ili sedam u odnosu na branioca titule, Juventus, ne znače praktično ništa.

U tom smislu se i mediji uveliko bave januarskim prelaznim rokom, spekuliše se mogućim pojačanjima, koja bi pojačala konkurenciju na pozicijama gde je Napoli, možda, nešto "tanji".

Najčešće se poslednjih dana pominje iskusni centarfor Emanuel Adebajor, ali i Anderlehtov talentovani "vezista" Samuel Bastien, koji na pozajmicu igra za člana Serije B, Avelino.

Međutim, De Laurentis je izjavom listu "Republika" stavio do znanja da od toga neće biti ništa i da mediji i navijači prave "račun bez krčmara".

Njegov klub nema potrebu za bilo kakvim pojačanjima!

"Fudbalska pijaca u januaru je za zbunjene klubove, one koji nemaju jasnu ideju šta hoće i kuda idu. Kupovinom igrača usred sezone i radom na njihovom uklapanju i uigravanju, vratili bismo se tamo gde smo bili na kraju leta", rekao je De Laurentis i dodao:

"Glasine o novim igračima obično potiču iz medija ili navijačkih krugova, ali niko od njih nije unutar naše svlačionice i ne zna šta se tamo događa".

Osim što odlično "gura" u Seriji A, Napoli je pod vođstvom Mauricija Sarija obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, dok će se u Kup Italije uključiti polovinom ovog meseca, kada dođe red na utakmice osmine finala.

Komentari / 0

Ostavite komentar