Варди сад јури нови рекорд, стар 83 године!

Са Рудом Ван Нистелројом изједначио се минулог викенда. Нова "мета" му је низ постављен 1. јануара 1932.

Фудбал 05.12.2015 | 10:00
Варди сад јури нови рекорд, стар 83 године!

Холивудска животна прича Џејмија Вардија (28) заинтригирала је и за фудбал не превише заинтересоване Американце. О његовој голгетерској серији дугој 11 лигашких утакмица прича цео свет.

Погодио је против Борнмута, Астон Виле, Стоука, Арсенала (два пута), Норича, Саутемптона (два пута), Кристал Паласа, Вест Брома, Вотфорда, Њукасла и Манчестер јунајтеда...

Шта је следеће? Напад на још значајнији и старији рекорд!

Ако буде погодио и против Свонсија у суботу, Варди ће изједначити низ Џимија Дана, предратног нападача Шефилд јунајтеда, који је од 24. октобра 1931. до 1. јануара 1932. био стрелац на 12 узастопних утакмица.

Занимљиво је да је Варди рођен баш у Шефилду, 1987.

"Мислим да већ постаје општепознато да сваке недеље задобијам неку повреду", рекао је Варди, који носи посебан стезник на зглобу десне руке, у којем су сломљене две кости од октобра.

"Ипак, не одбијам да играм. Хоћу да наступим у што више мечева и да тако помогнем екипи", додао је најважнији играч Клаудија Ранијерија, који је ове сезоне постигао 14 голова у 14 кола Премијер лиге.

Са њим на челу, Лестер дочекује следеће коло на деоби првог места, на којем је и Манчестер сити. И један и други тим освојили су по 29 бодова у 14 одиграних кола.

 

Коментари / 0

Оставите коментар