Vardi sad juri novi rekord, star 83 godine!

Sa Rudom Van Nistelrojom izjednačio se minulog vikenda. Nova "meta" mu je niz postavljen 1. januara 1932.

Fudbal 05.12.2015 | 10:00
Vardi sad juri novi rekord, star 83 godine!

Holivudska životna priča Džejmija Vardija (28) zaintrigirala je i za fudbal ne previše zainteresovane Amerikance. O njegovoj golgeterskoj seriji dugoj 11 ligaških utakmica priča ceo svet.

Pogodio je protiv Bornmuta, Aston Vile, Stouka, Arsenala (dva puta), Noriča, Sautemptona (dva puta), Kristal Palasa, Vest Broma, Votforda, Njukasla i Mančester junajteda...

Šta je sledeće? Napad na još značajniji i stariji rekord!

Ako bude pogodio i protiv Svonsija u subotu, Vardi će izjednačiti niz Džimija Dana, predratnog napadača Šefild junajteda, koji je od 24. oktobra 1931. do 1. januara 1932. bio strelac na 12 uzastopnih utakmica.

Zanimljivo je da je Vardi rođen baš u Šefildu, 1987.

"Mislim da već postaje opštepoznato da svake nedelje zadobijam neku povredu", rekao je Vardi, koji nosi poseban steznik na zglobu desne ruke, u kojem su slomljene dve kosti od oktobra.

"Ipak, ne odbijam da igram. Hoću da nastupim u što više mečeva i da tako pomognem ekipi", dodao je najvažniji igrač Klaudija Ranijerija, koji je ove sezone postigao 14 golova u 14 kola Premijer lige.

Sa njim na čelu, Lester dočekuje sledeće kolo na deobi prvog mesta, na kojem je i Mančester siti. I jedan i drugi tim osvojili su po 29 bodova u 14 odigranih kola.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar