Невил у Валенсији: Доста сам причао...!

Нови шеф струке "слепих мишева", легендарни десни бек Манчестер јунајтеда, објаснио своје разлоге за селидбу у Шпанију.

Фудбал 05.12.2015 | 09:20
Невил у Валенсији: Доста сам причао...!

За многе је и даље изненађење, али Гери Невил (40) дефинитивно је сео овог четвртка на клупу Валенсије.

Чувени десни бек Манчестер јунајтеда, двоструки освајач Лиге шампиона (1998, 2008) преузео је деветопласирани тим Примере. Његов млађи брат Фил (38) стигао је на Местаљу минулог лета и радио у стручном штабу претходног тренера, Еспирито Санта.

Откуд Гери Невил у Примери, у Валенсији? Од одласка у пензију, 2011, радио је као аналитичар и коментатор.

"У претходних четири или пет година, нуђени су ми различити фудбалски послови, али није било право време да то прихватим. Хтео сам време за учење после 'изласка' из фудбала. Међутим, када сам у недељу добио позив да преузмем Валенсију, помислио сам 'Каква шанса! Какав изазов!", објаснио је на промоцији некадашњи репрезентативац Енглеске (85 наступа).

"Било је време да се и ја латим посла, после неколико година седења на телевизији и приче о тренерима. Ово је диван фудбалски клуб. Да сам ово одбио, изгубио бих део кредибилитета", додао је Невил, члан славне Јунајтедове Класе '92.

Асистент селектора Енглеске Роја Хоџсона осећа благу трему. Мораће да што пре савлада шпански језик.

"Шпански језик биће мој највећи изазов, али мораћу да се удубим у учење. Учићу лекције сваког дана, али не могу да нађем професора који ће устајати у шест ујутро...", насмејао се Невил, без жеље да крије одушевљење што је у Валенсији.

"Невероватно сам узбуђен што сам овде. Разумем велику одговорност која ми је дата, познајем страст навијача још из периода када сам играо овде и хоћу да користим то у наступајућим месецима. Свестан сам велике традиције овог клуба. Играо сам против неких сјајних крила Валенсије"

"Моја одговорност ће бити усмерена ка томе да што пре проценим играче и да одаберем најбољи систем, који ће нам омогућити да што пре почнемо да побеђујемо. Немамо припремни период пред собом. Важно је да одаберемо прави тим да бисмо побеђивали"

Уговор му истиче на крају сезоне, али се на то не обазире.

"Мој једини могући избор је да послу приступим као да је стални, иако смо се договорили смо до јуна. Ниједну одлуку нећу донети размишљајући краткорочно. Не верујем у такав рад. Упослићемо људе који су већ у клубу. Нећу са собом довести армију тренера. Хоћу стабилност у клубу", додао је Невил.

Има и подршку Фергусона
"Гери има много врлина које сугеришу да ће бити успешан тренер. Његове лидерске способности су изузетно јаке. Искрен је и напорно ради. Његов карактер је такав да се не плаши доношења великих и тешких одлука. То је основна способност у вођењу екипе. Мислим да ће бити добар и желим срећу и њему и његовом брату Филу", поручио је легендарни сер Алекс Фергусон.

Коментари / 0

Оставите коментар