Nevil u Valensiji: Dosta sam pričao...!

Novi šef struke "slepih miševa", legendarni desni bek Mančester junajteda, objasnio svoje razloge za selidbu u Španiju.

Fudbal 05.12.2015 | 09:20
Nevil u Valensiji: Dosta sam pričao...!

Za mnoge je i dalje iznenađenje, ali Geri Nevil (40) definitivno je seo ovog četvrtka na klupu Valensije.

Čuveni desni bek Mančester junajteda, dvostruki osvajač Lige šampiona (1998, 2008) preuzeo je devetoplasirani tim Primere. Njegov mlađi brat Fil (38) stigao je na Mestalju minulog leta i radio u stručnom štabu prethodnog trenera, Espirito Santa.

Otkud Geri Nevil u Primeri, u Valensiji? Od odlaska u penziju, 2011, radio je kao analitičar i komentator.

"U prethodnih četiri ili pet godina, nuđeni su mi različiti fudbalski poslovi, ali nije bilo pravo vreme da to prihvatim. Hteo sam vreme za učenje posle 'izlaska' iz fudbala. Međutim, kada sam u nedelju dobio poziv da preuzmem Valensiju, pomislio sam 'Kakva šansa! Kakav izazov!", objasnio je na promociji nekadašnji reprezentativac Engleske (85 nastupa).

"Bilo je vreme da se i ja latim posla, posle nekoliko godina sedenja na televiziji i priče o trenerima. Ovo je divan fudbalski klub. Da sam ovo odbio, izgubio bih deo kredibiliteta", dodao je Nevil, član slavne Junajtedove Klase '92.

Asistent selektora Engleske Roja Hodžsona oseća blagu tremu. Moraće da što pre savlada španski jezik.

"Španski jezik biće moj najveći izazov, ali moraću da se udubim u učenje. Učiću lekcije svakog dana, ali ne mogu da nađem profesora koji će ustajati u šest ujutro...", nasmejao se Nevil, bez želje da krije oduševljenje što je u Valensiji.

"Neverovatno sam uzbuđen što sam ovde. Razumem veliku odgovornost koja mi je data, poznajem strast navijača još iz perioda kada sam igrao ovde i hoću da koristim to u nastupajućim mesecima. Svestan sam velike tradicije ovog kluba. Igrao sam protiv nekih sjajnih krila Valensije"

"Moja odgovornost će biti usmerena ka tome da što pre procenim igrače i da odaberem najbolji sistem, koji će nam omogućiti da što pre počnemo da pobeđujemo. Nemamo pripremni period pred sobom. Važno je da odaberemo pravi tim da bismo pobeđivali"

Ugovor mu ističe na kraju sezone, ali se na to ne obazire.

"Moj jedini mogući izbor je da poslu pristupim kao da je stalni, iako smo se dogovorili smo do juna. Nijednu odluku neću doneti razmišljajući kratkoročno. Ne verujem u takav rad. Uposlićemo ljude koji su već u klubu. Neću sa sobom dovesti armiju trenera. Hoću stabilnost u klubu", dodao je Nevil.

Ima i podršku Fergusona
"Geri ima mnogo vrlina koje sugerišu da će biti uspešan trener. Njegove liderske sposobnosti su izuzetno jake. Iskren je i naporno radi. Njegov karakter je takav da se ne plaši donošenja velikih i teških odluka. To je osnovna sposobnost u vođenju ekipe. Mislim da će biti dobar i želim sreću i njemu i njegovom bratu Filu", poručio je legendarni ser Aleks Ferguson.

Komentari / 0

Ostavite komentar