Видео: Смејурија ФИФА – предсједник заспао на конференцији!!!

Када помислимо да Светска фудбалска федерације не може да падне на ниже гране, њени челници нас демантују.

Фудбал 05.12.2015 | 08:40
Видео: Смејурија ФИФА – предсједник заспао на конференцији!!!

ФИФА се ове године нашла у центру корупционашког скандала око куповине гласова за домаћинство Мундијала у Немачкој и Јужној Африци.

Због тога су многи ухапшени, председник Сеп Блатер суспендован је због подмићивања, баш као и први човек УЕФА Мишел Платини.

У одсуству Блатера, функцију председника обавља Иса Хајату, дугогодишњи председник Афричке фудбалске конфедерације, али је и он наставио срамоту ФИФА.

Током седнице Извршног комитета, Хајату је снимљен како жмури и ’дрема’, док је за говорницом био један од његових колега.

69-годишњи функционер опоравља се од трансплантације бубрега, па је можда и исрцпљеност разлог што је заспао на конференцији којом председава.

Прва тачка дневног реда јесу реформе које би требало да буду спроведене, како би Светска фудбалска федерација повратила изгубљени углед.

„Ове реформе усмериле су ФИФА ка доказаном вођству, већој транспарентности и одговорности. Оне означавају прекретницу на нашем путу враћања кредибилности ФИФА као модерне, поуздане и професионалне спортске организације“, рекао је Хајату после ’буђења’.

Коментари / 0

Оставите коментар