Video: Smejurija FIFA – predsjednik zaspao na konferenciji!!!

Kada pomislimo da Svetska fudbalska federacije ne može da padne na niže grane, njeni čelnici nas demantuju.

Fudbal 05.12.2015 | 08:40
Video: Smejurija FIFA – predsjednik zaspao na konferenciji!!!

FIFA se ove godine našla u centru korupcionaškog skandala oko kupovine glasova za domaćinstvo Mundijala u Nemačkoj i Južnoj Africi.

Zbog toga su mnogi uhapšeni, predsednik Sep Blater suspendovan je zbog podmićivanja, baš kao i prvi čovek UEFA Mišel Platini.

U odsustvu Blatera, funkciju predsednika obavlja Isa Hajatu, dugogodišnji predsednik Afričke fudbalske konfederacije, ali je i on nastavio sramotu FIFA.

Tokom sednice Izvršnog komiteta, Hajatu je snimljen kako žmuri i ’drema’, dok je za govornicom bio jedan od njegovih kolega.

69-godišnji funkcioner oporavlja se od transplantacije bubrega, pa je možda i isrcpljenost razlog što je zaspao na konferenciji kojom predsedava.

Prva tačka dnevnog reda jesu reforme koje bi trebalo da budu sprovedene, kako bi Svetska fudbalska federacija povratila izgubljeni ugled.

„Ove reforme usmerile su FIFA ka dokazanom vođstvu, većoj transparentnosti i odgovornosti. One označavaju prekretnicu na našem putu vraćanja kredibilnosti FIFA kao moderne, pouzdane i profesionalne sportske organizacije“, rekao je Hajatu posle ’buđenja’.

Komentari / 0

Ostavite komentar