Роналдињо, Меси, Роналдо - шта би било да их је Арсенал довео?!

Погледајте страшан тим који је Венгер замало направио! Ако је веровати искусном француском стручњаку, много је фудбалских асова које је умало довео у Арсенал. Да је то успео да учини историја клуба, али и светског и европског фудбала, вероватно би била много, много другачија...

Фудбал 06.12.2015 | 00:00
Роналдињо, Меси, Роналдо - шта би било да их је Арсенал довео?!

Тренер фудбалера Арсенала Арсен Венгер представља легенду за највећи број навијача Тобџија. Много је трофеја освојио са екипом од 1996. године када је дошао у Лондон, али је још већи број пропуштених прилика за пехаре које су Тобџије имале у том периоду.

И не само то. Ако је веровати искусном француском стручњаку, много је фудбалских асова које је умало довео у Арсенал. Да је то успео да учини историја клуба, али и светског и европског фудбала, вероватно би била много, много другачија.

Ово је списак 11 најбољих. Пођимо редом, од голмана:

Џо Харт – “Сећам га се још када је играо за Бирмингем. Распитивао сам се за њега и рекли су ми да је члан Ситија. Одмах сам видео да има све што је потребно да игра за велики клуб. Нисам изненађен његовим успехом“, рекао је Венгер о Харту пре четири године.

Венсан Компани – Његов менаџер Жак Лихтштајн холандским медијима је још 2008. рекао да су га тражили шпански великани Барселона и Реал Мадрид, као и Арсенал. Ипак у том тренутку није желео да се определи за клуб у којем би био трећа или четврта опција, желео је одмах да игра.

Роберто Карлос – О њему је својевремено говорио менаџер Марк Рожер за Л’Екип.
"Венгер је раније разговара са само два менаџера, Сантосом Маркезом и са мном. Када је Макелеле стигао у Челси, Венгер је желео јако појачање у Реалу. Баш је хетео да га доведе", рекао је Рожер.

Рафаел Варан – Једном приликом Венгер је за Еуроспортов блог написао да је овог играча приметио још док је био у Лансу.

Пол Погба – У његовом случају Венгер није реаговао довољно брзо када је француски везиста одлучио да као слободан играч напусти Манчестер Јунајтед. Јувентус је реаговао брже од Венгера и довео оваквог аса без обештећења.

Роналдињо – Венгер је својевремено испричао да је 2001. године Роналдињо буквално био пред потписом за Арсенал.
“Могли смо да га доведемо пре Пари Сен Жермена. Састао сам се са његовим братом много пре него што су разговарали са Парижанима, али су правила у Енглеској била таква да нисмо успели да реализујемо трансфер“.

Еден Азар – Менаџер белгијског фудбалског чаробњака чак је боравио у Венгеровој кући.
“Хтео сам Азара, али проблем је била финансијска баријера. Челси је послао понуду којој нисам могао да парирам“.

Списак за сада делује импресивно, сложићете се, али најбољи део тек долази.

Лионел Меси – Сада већ давне 2002, тада 15-годишњи Меси, Ђерар Пике и Сеск Фабрегас, деца Барселоне, боравила су неко време у Арсеналовој школи. Остао је само Фабрегас.
“На крају, деловало ми је као да Меси не жели баш да дође код нас. Ми смо хтели сву тројицу. Њему је ипак било најпријатније у Барселони“

Златан Ибрахимовиц – Шведски ас је 2000. године начелно пристао да пређе из Малмеа у Арсенал. Међутим, Венгер је прво хтео да Ибрахимовић одради пробу. Испоставило се да је то била његова грешка, јер Швеђанин, тврдоглав какав јесте, није хтео да чује за ову варијанту и трансфер је пропао.

Кристијано Роналдо – Венгер је у једном документарцу за британски ИТВ открио да је Португалац чак добио Арсеналов дрес са бројем девет и својим презименом. Ипак га је на крају украо Португала Карлос Кеирош, који је тада био помоћник Алекса Фергусона у Манчестер Јунајтеду.

Дидије Дрогба – И у његовом случају је Арсенал направио добру акцију, али је изостала права реализација.
“Гледали смо га још док је био у Ле Ману. Тада је вредео само 100.000 фунти, али нам је деловало да још није спреман за велика дела“.

Суд о овим проценама Венгера и Арсенала даће историја.

Коментари / 0

Оставите коментар