Ronaldinjo, Mesi, Ronaldo - šta bi bilo da ih je Arsenal doveo?!

Pogledajte strašan tim koji je Venger zamalo napravio! Ako je verovati iskusnom francuskom stručnjaku, mnogo je fudbalskih asova koje je umalo doveo u Arsenal. Da je to uspeo da učini istorija kluba, ali i svetskog i evropskog fudbala, verovatno bi bila mnogo, mnogo drugačija...

Fudbal 06.12.2015 | 00:00
Ronaldinjo, Mesi, Ronaldo - šta bi bilo da ih je Arsenal doveo?!

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger predstavlja legendu za najveći broj navijača Tobdžija. Mnogo je trofeja osvojio sa ekipom od 1996. godine kada je došao u London, ali je još veći broj propuštenih prilika za pehare koje su Tobdžije imale u tom periodu.

I ne samo to. Ako je verovati iskusnom francuskom stručnjaku, mnogo je fudbalskih asova koje je umalo doveo u Arsenal. Da je to uspeo da učini istorija kluba, ali i svetskog i evropskog fudbala, verovatno bi bila mnogo, mnogo drugačija.

Ovo je spisak 11 najboljih. Pođimo redom, od golmana:

Džo Hart – “Sećam ga se još kada je igrao za Birmingem. Raspitivao sam se za njega i rekli su mi da je član Sitija. Odmah sam video da ima sve što je potrebno da igra za veliki klub. Nisam iznenađen njegovim uspehom“, rekao je Venger o Hartu pre četiri godine.

Vensan Kompani – Njegov menadžer Žak Lihtštajn holandskim medijima je još 2008. rekao da su ga tražili španski velikani Barselona i Real Madrid, kao i Arsenal. Ipak u tom trenutku nije želeo da se opredeli za klub u kojem bi bio treća ili četvrta opcija, želeo je odmah da igra.

Roberto Karlos – O njemu je svojevremeno govorio menadžer Mark Rožer za L’Ekip.
"Venger je ranije razgovara sa samo dva menadžera, Santosom Markezom i sa mnom. Kada je Makelele stigao u Čelsi, Venger je želeo jako pojačanje u Realu. Baš je heteo da ga dovede", rekao je Rožer.

Rafael Varan – Jednom prilikom Venger je za Eurosportov blog napisao da je ovog igrača primetio još dok je bio u Lansu.

Pol Pogba – U njegovom slučaju Venger nije reagovao dovoljno brzo kada je francuski vezista odlučio da kao slobodan igrač napusti Mančester Junajted. Juventus je reagovao brže od Vengera i doveo ovakvog asa bez obeštećenja.

Ronaldinjo – Venger je svojevremeno ispričao da je 2001. godine Ronaldinjo bukvalno bio pred potpisom za Arsenal.
“Mogli smo da ga dovedemo pre Pari Sen Žermena. Sastao sam se sa njegovim bratom mnogo pre nego što su razgovarali sa Parižanima, ali su pravila u Engleskoj bila takva da nismo uspeli da realizujemo transfer“.

Eden Azar – Menadžer belgijskog fudbalskog čarobnjaka čak je boravio u Vengerovoj kući.
“Hteo sam Azara, ali problem je bila finansijska barijera. Čelsi je poslao ponudu kojoj nisam mogao da pariram“.

Spisak za sada deluje impresivno, složićete se, ali najbolji deo tek dolazi.

Lionel Mesi – Sada već davne 2002, tada 15-godišnji Mesi, Đerar Pike i Sesk Fabregas, deca Barselone, boravila su neko vreme u Arsenalovoj školi. Ostao je samo Fabregas.
“Na kraju, delovalo mi je kao da Mesi ne želi baš da dođe kod nas. Mi smo hteli svu trojicu. Njemu je ipak bilo najprijatnije u Barseloni“

Zlatan Ibrahimovic – Švedski as je 2000. godine načelno pristao da pređe iz Malmea u Arsenal. Međutim, Venger je prvo hteo da Ibrahimović odradi probu. Ispostavilo se da je to bila njegova greška, jer Šveđanin, tvrdoglav kakav jeste, nije hteo da čuje za ovu varijantu i transfer je propao.

Kristijano Ronaldo – Venger je u jednom dokumentarcu za britanski ITV otkrio da je Portugalac čak dobio Arsenalov dres sa brojem devet i svojim prezimenom. Ipak ga je na kraju ukrao Portugala Karlos Keiroš, koji je tada bio pomoćnik Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu.

Didije Drogba – I u njegovom slučaju je Arsenal napravio dobru akciju, ali je izostala prava realizacija.
“Gledali smo ga još dok je bio u Le Manu. Tada je vredeo samo 100.000 funti, ali nam je delovalo da još nije spreman za velika dela“.

Sud o ovim procenama Vengera i Arsenala daće istorija.

Komentari / 0

Ostavite komentar