Илиев: И Звездаши су нам честитали побједу у Алкмару!

Аугзбург није за спас, него за успех сезоне! "Једноставно, људи нас поштују, јер знају да је ово добро и за српски фудбал, да би од Партизана сви могли да имају корист“, навео је спортски директор Партизана.

Фудбал 04.12.2015 | 22:00
Илиев: И Звездаши су нам честитали побједу у Алкмару!

Време патње, па време осмеха. Месец дана нису могли фудбалери Партизана да се ”саставе“ са лоптом, а онда су почели да играју боље, смисленије, да побеђују и да на том таласу појединци уверавају како могу и титулу да сачувају. Спортски директор Ивица Илиев не жели баш да иде толико далеко, али уверава да би сезона која је почела савршено елиминацијом Стеауе, а у једном тренутку изгледала безнадежно, могла да се оцени успешном.

Под једним условом. Врло битним. Да тим Љубинка Друловића 10. децембра против Аугзбурга избори европско пролеће. Прво после 11 година.
”Видим како сви коментаришу да би у том случају сезона била спашена, а ја мислим другачије. Не играмо ми против Немаца ни за какав спас сезоне, него за успех какав одавно није виђен у Србији. Да један тим остане у Европи и у нокаут фази. Озбиљан сам човек и верујем озбиљан функционер, као такав не смем себи да дозвиолим да се размећем изјавама или у било ком смислу залетим, међутим, буде ли онако како смо замислили сигуран сам да би сезона већ на њеној половини могла да добије обрисе успешне. Ево, реците ми ви, колико пута је у историји Партизан успео да на пролеће игра међународне утакмице“, пита се Ивица Илиев у кратком разговору са МОЗЗАРТ Спорт.

Тачан одговор је шест. За 70 година. Само једном од распада некадашње СФРЈ. А сад има шансу за коју се сам изборио после утакмица петог кола Групе Л Лиге Европе, у коме је први пут од постанка клуба славио на тлу Холандије и сачекао преокрет Билбаа у Баварској да се пробије на другу позицију са три бода више од Немаца. Да би их елиминисао први предуслов је да не сме да прими три гола.
“Имам утисак да је победа у Алкмару доста тога променила. Набоље. Играчи су схватили да могу. Да поседују квалитет. После тог тријумфа људи нас више поштују. Не само навијачи Партизана, којима смо вратили веру у овај тим, већ и они из супарничких клубова. Или неутралних. Ево, говорим у своје име и могу вам рећи да ми је доста љубитеља фудбала честитало на резултату од прошлог четвртка. Међу њима су и навијачи Црвене звезде. Једноставно, људи нас поштују, јер знају да је ово добро и за српски фудбал, да би од Партизана сви могли да имају корист“.

Илиев уверава да се и амбијент у Спортском центру Земунело, као и на стадиону у Хумској 1 променио само због те једне утакмице.
”Задовољство је бити део црно-беле породице ових дана. Пробудили смо се. Вратили смо се. Играчи насмејани долазе на тренинге. Волео бих да јавност може да види колика је то количина позитивне атмосфера. Момци се радују, уживају на сваком тренингу“.

У очима навијача, међутим, ништа неће вредети уколико Парни ваљак не настави серију започету тријумфом над Новим Пазаром, на коју су се надовезале победе над АЗ-ом и Спартаком.
“Видели сте каква је била реакција фудбалера на једном од најтежих гостовања у Суперлиги. Напали су и победили. Такав Партизан желим да видим и у наредним утакмицама. Верујем да ће такав приступ бити поновити и у среду против Вождовца, затим и у дербију са Војводином, те утакмици против Аугзбурга“, додао је Ивица Илиев.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗВЕЗДАШ

04.12.2015 21:17

Ма када се игра у евро-куповима, када се игра за Србију увек ћу навијати за сваки клуб.Паризану свака част и желим им да догурају до самог краја, до финала ако је могуће.

ОДГОВОРИТЕ