Божинов: Братко Жиле је српски Меси, још се кајем због селфија на клупи!

Валери Божинов проводи у Партизану, по сопственом признању, једну од најлепших сезона у каријери. Обожава клупске другове, „гробаре“, Београд, Србију.

Фудбал 04.12.2015 | 19:20
Божинов: Братко Жиле је српски Меси, још се кајем због селфија на клупи!

Човек који држи рекорд најмлађег фудбалера који је дебитовао у Серији А има свог фаворита у српском фудбалу.

- Братко Жиле је српски Меси! Враћа успомене на моје кораке у Лећеу, када сам био млад и под великим притиском. Све издржава мушки. Он је један од најбољих фудбалера с којима сам играо, прогнозирам му велику каријеру и желим све најбоље у животу - каже бугарски нападач за „Блиц“.

Пролазио је Божинов кроз тешке тренутке у дресу Партизана, био нападан, оспораван. Да ли је тај период оставио трага?

- Све је то нормално у животу. Било је момената када сам се осећао као да сам у нокдауну. Када те не иде, јавност је немилосрдна. Али рођени сам победник и позитивац, а много ми је значила подршка тима.

После лошег периода, поново је Партизан стао на ноге у сваком смислу.

- Волео бих да имамо исту подршку и разумевање и у тренуцима када нам је тешко. Фудбал је то, не зна се шта нам сутра доноси. Ето, кренуло нам је коначно како треба, екипа се стабилизовала и очекујем од Партизана убудуће само лепе ствари. На корак смо од пролећа у Европи, што је најважније.

Трећи сте на листи стрелаца, хоћете ли до титуле најбољег голгетера Суперлиге?

- Могу само да обећам да ћу дати све од себе. Драго ми је што сам постигао девет голова, али, верујте, најважније ми је да Партизан побеђује. Све остало су ситнице. Имам сјајне саиграче, сви су добри момци. Одлично се осећам и не гледам долазак у овај велики клуб као степеницу ниже у каријери, управо супротно - Партизан ме је вратио у живот.

Црно-бели нису на нивоу у српском шампионату.

- Имали смо заиста лош и тежак период. Много тога се уротило против нас. Али не треба кукати, већ гледати напред. Уколико завршимо на другом месту у нашој групи Лиге Европе, биће то историјски успех. У то уопште не сумњам! Сигуран сам да ће и у првенству бити много боље. Нема предаје. Чуо сам за изреку: „За друге се навија, Партизан се воли“. То је 100 одсто тачно. Мени је Партизан у срцу и обожавам га! - подвукао је Божинов.

Голови за ћерку и сина
Партизанов нападач посебно наглашава да је поносни родитељ.
- Чим постигнем гол, помислим на ћеркицу и синчића. Њима посвећујем голове и увек мислим на њих. Ћеркица Никол и Валери јуниор су мој живот. Обожавам децу, она чине свет лепшим - поручује Божинов.

Кајем се због селфија
Селфи са сународником Бандаловским на мечу у Горњем Милановцу донео је осуду јавности. Кајете ли се због тога?
- Стварно нисам имао лошу намеру. Извинио сам се свима и тада, а ево и сада. Лоше сам се осећао, наравно да се кајем. Ни у сновима не бих помислио да ћемо тај меч и да изгубимо, па још и да се шалим, то никако - искрен је Божинов.

Коментари / 0

Оставите коментар