Božinov: Bratko Žile je srpski Mesi, još se kajem zbog selfija na klupi!

Valeri Božinov provodi u Partizanu, po sopstvenom priznanju, jednu od najlepših sezona u karijeri. Obožava klupske drugove, „grobare“, Beograd, Srbiju.

Fudbal 04.12.2015 | 19:20
Božinov: Bratko Žile je srpski Mesi, još se kajem zbog selfija na klupi!

Čovek koji drži rekord najmlađeg fudbalera koji je debitovao u Seriji A ima svog favorita u srpskom fudbalu.

- Bratko Žile je srpski Mesi! Vraća uspomene na moje korake u Lećeu, kada sam bio mlad i pod velikim pritiskom. Sve izdržava muški. On je jedan od najboljih fudbalera s kojima sam igrao, prognoziram mu veliku karijeru i želim sve najbolje u životu - kaže bugarski napadač za „Blic“.

Prolazio je Božinov kroz teške trenutke u dresu Partizana, bio napadan, osporavan. Da li je taj period ostavio traga?

- Sve je to normalno u životu. Bilo je momenata kada sam se osećao kao da sam u nokdaunu. Kada te ne ide, javnost je nemilosrdna. Ali rođeni sam pobednik i pozitivac, a mnogo mi je značila podrška tima.

Posle lošeg perioda, ponovo je Partizan stao na noge u svakom smislu.

- Voleo bih da imamo istu podršku i razumevanje i u trenucima kada nam je teško. Fudbal je to, ne zna se šta nam sutra donosi. Eto, krenulo nam je konačno kako treba, ekipa se stabilizovala i očekujem od Partizana ubuduće samo lepe stvari. Na korak smo od proleća u Evropi, što je najvažnije.

Treći ste na listi strelaca, hoćete li do titule najboljeg golgetera Superlige?

- Mogu samo da obećam da ću dati sve od sebe. Drago mi je što sam postigao devet golova, ali, verujte, najvažnije mi je da Partizan pobeđuje. Sve ostalo su sitnice. Imam sjajne saigrače, svi su dobri momci. Odlično se osećam i ne gledam dolazak u ovaj veliki klub kao stepenicu niže u karijeri, upravo suprotno - Partizan me je vratio u život.

Crno-beli nisu na nivou u srpskom šampionatu.

- Imali smo zaista loš i težak period. Mnogo toga se urotilo protiv nas. Ali ne treba kukati, već gledati napred. Ukoliko završimo na drugom mestu u našoj grupi Lige Evrope, biće to istorijski uspeh. U to uopšte ne sumnjam! Siguran sam da će i u prvenstvu biti mnogo bolje. Nema predaje. Čuo sam za izreku: „Za druge se navija, Partizan se voli“. To je 100 odsto tačno. Meni je Partizan u srcu i obožavam ga! - podvukao je Božinov.

Golovi za ćerku i sina
Partizanov napadač posebno naglašava da je ponosni roditelj.
- Čim postignem gol, pomislim na ćerkicu i sinčića. Njima posvećujem golove i uvek mislim na njih. Ćerkica Nikol i Valeri junior su moj život. Obožavam decu, ona čine svet lepšim - poručuje Božinov.

Kajem se zbog selfija
Selfi sa sunarodnikom Bandalovskim na meču u Gornjem Milanovcu doneo je osudu javnosti. Kajete li se zbog toga?
- Stvarno nisam imao lošu nameru. Izvinio sam se svima i tada, a evo i sada. Loše sam se osećao, naravno da se kajem. Ni u snovima ne bih pomislio da ćemo taj meč i da izgubimo, pa još i da se šalim, to nikako - iskren je Božinov.

Komentari / 0

Ostavite komentar