Хамилтон: Розберг се само жали!

Троструки светски шампион Луис Хамилтон рекао је за свог тимског колегу из Мерцедеса да се много жали после напете сезоне.

Остали спортови 04.12.2015 | 15:40
Хамилтон: Розберг се само жали!

Односи између возача Мерцедеса су захладнели после неколико инцидената после којих је Розберг тврдио да је Хамилтон био превише агресиван, али не може да се каже да су били сјајни један према другоме и према томе.

„Видели сте да се жали због многих ствари. Али, једноставно заборавите на то јер је он такав. Вероватно је то јер долазимо из другачијих окружења“, рекао је Хамилтон.

То није прва Хамилтонова опаска за то одакле су њих двојица потекли. Британац је више пута истицао да су се његови родитељи развели док је био мали и да је имао скромно одрастање, док је Розберг провео детињство у Монаку као син шампиона Формуле 1 из 1982. године Кекеа.

Током сезоне која је иза нас било је низ размирица између Хамилтона и Розберга, посебно на тркама у Јапану и Сједињеним Државама, после којих је Немац рекао да је његов тимски колега био агресиван када га је претицао на почетку трке.

„С тркачке стране, морате да будете оштри. Не можете да будете фини на стази и да кажете: „Хеј, ево ти мало места“. Нисам овде да бих стварао пријатеље, завршио трку и рекао: ’Била је ово лепа трка, био си толико пријатељски настројен према мени, пусти си ме да победим’. Имате једну прилику и морате да је искористи. То не значи да треба да некога избаците са стазе или варате, али морате да будете неустрашиви, јаки и идете до својих граница. И да питате сваког шампиона, рећи ће вам, ако сте са спољашне стране, морате да попустите“, истакао је Хамилтон.

Инциденти на „Сузуки“ и у Остину су се десили после старта, када је Розберг био са спољашне стране и имао је излете са стазе после дуела са Хамилтоном. Британац је обезбедио своју трећу титулу на Великој награди Сједињених Држава пошто је Розберг, који се у међувремену вратио у вођство, направио грешку и отишао прешироко и тако препустио победу свом тимском колеги.

Пред подијум у Остину, Хамилтон је бацио Розбергу качкет који је требало да носи на подијуму, да би му га Немац бацио назад. Британац је истакао да се премишљао после дуела са Розбергом у првој кривини стазе у Тексасу.

„Верујем у карму и иако нисам ништа урадио намерно, после сам се замислио. Вратио се у вођство после нашег дуела и помислио сам се: ’То је карма, вратио се у вођство и неће имати због чега да се жали’. На крају сам га претекао, али је опет морао да нађе нешто због чега би се жалио“, нагласио је Хамилтон.

Шеф екипе Мерцедеса Тото Волф је, иначе, истакао да ће немачки тим размислити о промени возача уколико однос између Хамилтона и Розберга буде негативно утицао на све у екипи.

Коментари / 0

Оставите коментар