Hamilton: Rozberg se samo žali!

Trostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je za svog timskog kolegu iz Mercedesa da se mnogo žali posle napete sezone.

Ostali sportovi 04.12.2015 | 15:40
Hamilton: Rozberg se samo žali!

Odnosi između vozača Mercedesa su zahladneli posle nekoliko incidenata posle kojih je Rozberg tvrdio da je Hamilton bio previše agresivan, ali ne može da se kaže da su bili sjajni jedan prema drugome i prema tome.

„Videli ste da se žali zbog mnogih stvari. Ali, jednostavno zaboravite na to jer je on takav. Verovatno je to jer dolazimo iz drugačijih okruženja“, rekao je Hamilton.

To nije prva Hamiltonova opaska za to odakle su njih dvojica potekli. Britanac je više puta isticao da su se njegovi roditelji razveli dok je bio mali i da je imao skromno odrastanje, dok je Rozberg proveo detinjstvo u Monaku kao sin šampiona Formule 1 iz 1982. godine Kekea.

Tokom sezone koja je iza nas bilo je niz razmirica između Hamiltona i Rozberga, posebno na trkama u Japanu i Sjedinjenim Državama, posle kojih je Nemac rekao da je njegov timski kolega bio agresivan kada ga je preticao na početku trke.

„S trkačke strane, morate da budete oštri. Ne možete da budete fini na stazi i da kažete: „Hej, evo ti malo mesta“. Nisam ovde da bih stvarao prijatelje, završio trku i rekao: ’Bila je ovo lepa trka, bio si toliko prijateljski nastrojen prema meni, pusti si me da pobedim’. Imate jednu priliku i morate da je iskoristi. To ne znači da treba da nekoga izbacite sa staze ili varate, ali morate da budete neustrašivi, jaki i idete do svojih granica. I da pitate svakog šampiona, reći će vam, ako ste sa spoljašne strane, morate da popustite“, istakao je Hamilton.

Incidenti na „Suzuki“ i u Ostinu su se desili posle starta, kada je Rozberg bio sa spoljašne strane i imao je izlete sa staze posle duela sa Hamiltonom. Britanac je obezbedio svoju treću titulu na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država pošto je Rozberg, koji se u međuvremenu vratio u vođstvo, napravio grešku i otišao preširoko i tako prepustio pobedu svom timskom kolegi.

Pred podijum u Ostinu, Hamilton je bacio Rozbergu kačket koji je trebalo da nosi na podijumu, da bi mu ga Nemac bacio nazad. Britanac je istakao da se premišljao posle duela sa Rozbergom u prvoj krivini staze u Teksasu.

„Verujem u karmu i iako nisam ništa uradio namerno, posle sam se zamislio. Vratio se u vođstvo posle našeg duela i pomislio sam se: ’To je karma, vratio se u vođstvo i neće imati zbog čega da se žali’. Na kraju sam ga pretekao, ali je opet morao da nađe nešto zbog čega bi se žalio“, naglasio je Hamilton.

Šef ekipe Mercedesa Toto Volf je, inače, istakao da će nemački tim razmisliti o promeni vozača ukoliko odnos između Hamiltona i Rozberga bude negativno uticao na sve u ekipi.

Komentari / 0

Ostavite komentar