У Београду се састали Лавров и Чавушоглу

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу састали су се данас у Београду, први пут након што је Турска оборила руски авион на граници са Сиријом.

Свијет 03.12.2015 | 16:10
У Београду се састали Лавров и Чавушоглу

Сусрет Лаврова и Чавушоглуа на маргинама Министарског савета ОЕБС у Београду, први је састанак званичника двије земље послије обарања руског сухоја 24. новембра на граници са Сиријом, у којој Русија изводи ваздушне ударе на положаје дзхихадиста Исламске државе.

Састанак министара спољних послова Русије и Турске почео је око 15.30 сати, сазнаје Тањуг у руској и турској делегацији у Комбанк арени.

Лавров је синоћ, на конференцији за новинаре са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем по доласку у Београд, наводећи да је спреман да се на маргинама састанка у Београду сусретне са својим турским колегом, рекао да би било жалосно да не чује ништа ново од Турске.

"Желимо да разјаснимо турски став, пошто они инсистирају на том састанку и да чујемо шта Турци желе да кажу, поред онога што су рекли јавно. Биће тужно ако не буде ништа ново", рекао је Лавров.

Турска је у уторак на граници са Сиријом оборила руски бомбардер. То је први пут у пола вијека да је једна НАТО чланица оборила један руски авион, што је наишло на оштру реакцију Москве.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар